2016-10-05

Elcykel vs. tempopendling

Ni vet hur livet kan vara orättvist ibland?

Idag satt jag på ett viktigt och oplanerat möte med min chef och vår vice VD, som gjorde att jag kom iväg försent från jobbet. Vilket betydde att jag skulle köra en tempopendling hem för att minimera förlusterna... Så jag satte av i full fart från Södra Backa i Borlänge med sikte på Stennäset i Falun. När jag kommit typ en kvart in i pendlingen så tycker jag mig se en cyklist som närmar sig bakom mig.(!!!).
Men jag har ju cyklat så fort, trots motvinden?! Hur kan någon möjligtvis vara på väg ikapp mig? Det måste vara en snabb landsvägscyklist som jagar...

Det visar sig att det är Jesper Hjortsberg som är ute och fincyklar hem med sin elcykel. Där satt jag ihopkrupen med en puls kring 90% av max och han såg ut såhär:
Elcykel - Tempopendling 1 - 0.

Men, jag fick ju mer träning och så vidare. Under lite drygt 46 minuter så snittade jag 87.5% av max och hade då en snitthastighet på 32.2 trots motvind och givetvis några backar. Bra pass! Älskar ju egentligen att köra slut på mig sådär, det brukar bara vara så svårt att övertyga mig själv om att det är en så himla bra idé som det faktiskt är. Det är ju nämligen lite jobbigt också.

Dagen har rullat på. Först intensivt på jobbet, sedan stressigt hem och hemma. Nu har mellanbarnen precis lagt sig så jag ska blogga och ta hand om disken. Livet står aldrig stilla, det gäller att försöka hänga med!

Sålde ett par Oakley-brillor via min Facebook-sida tidigare idag. Nu kan ni köpa saker från 2XU:


Eventuellt så kommer fler saker ut till försäljning imorgon. In och gilla sidan om ni är sugna på en bra affär.

2 kommentarer:

 1. Hej Henrik, vilken monark testcykek rekomenderar du? Jag är em motionär som kör några lopp i mtb.
  mvh
  martin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag har ju själv valt en 874E som jag tycker är en bra cykel.

   Radera