2016-10-03

Pendling och Garmin Varia Radar

Hej cykelvänner!

I morse när jag skulle till jobbet så var det ju svinkallt. -0.4 grader enligt min Garmin. Så det blev till att gräva fram vinterkläderna i morse och pälsa på mig efter bästa förmåga. Eftersom jag kom iväg mycket senare än jag tänkt mig så hade jag inte så stor nytta av lamporna som jag kanske hade trott på förhand. Körde ändå med dom en liten stund och jag har ju fått ett par frågor kring min baklampa (Garmin Varia-cykelradar), som också är en radar som känner av andra fordon. Så här ser det ut på cykeldatorn när bilar närmar sig bakifrån:
Pricken uppe i högra hörnet är jag och dom andra två prickarna är bilar som närmar sig bakifrån. När en bil kommer inom 140 meters avstånd så piper cykeldatorn till och dom där markeringarna på sidan kommer fram. Sedan kan man se pricken närma sig toppen på cykeldatorn så man vet ungefär när bilarna kommer ifatt passera en. Rätt så coolt ändå, även om det kan bli mycket pipande i stadsmiljö. Lampan varnar dessutom då bilister om att det är en cyklist framför.

Här kan ni se en kort film om hur Varia Radar fungerar:


Jag körde med den radarn på när jag körde Le Peloton i torsdags och trodde väl att alla cyklister skulle störa radarn, men bara en gång så varnade den för bil fast det bara var cyklister och alla bilar markerades också in när dom närmade sig, trots att jag hade cyklister bakom.

Kallt ute, men med en värmande soluppgång.

Solsken.

Bilderna är från när jag cyklade till jobbet. Trött, kallt ute, med sega ben efter lördagens tävlande och gårdagens långpass samt ingen frukost i magen gjorde väl att det inte direkt gick rekordsnabbt till jobbet. Men tack vare (på grund av?) en skål med godis och lite bråttom så gick det desto fortare på väg hem sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar