2016-10-21

Torsdagen som försvann och reklam/sponsring i bloggen

Torsdagar = ridhuset

Hej vänner!

Fredag idag och snart kan vi alla skriva "helg!" på sociala medier och fira att vi slipper jobbet i ett par dagar. Vissa kanske till och med lyxar till det nu på morgonen med ett "#friyay" på Instagram. Det finns förstås mängder av människor som alltid är "lediga" eller kanske jobbar hela helgen också, jag ska skänka er en tanke när jag tar helg i eftermiddag.

Igår bloggade jag inget. Har lite svårt att förhålla mig till min egen blogg nu när det liksom inte är cykel varje dag. Igår var det dessutom rätt så fullt upp från det att jag slog upp ögonen till dess att jag stupade på kvällen. Jag vet inte riktigt hur mycket jag ska förgylla ert liv med mitt fantastiskt intressanta liv där jag gjort en massa vardagssysslor liksom.
Men.
Morgonen var tokintensiv med bilåkning tre varv runt stan innan jag kom (försent) till jobbet. Slutade ändå relativt tidigt från jobbet för att hinna med Ebbahs ridning. Frida och jag blev förpassade till läktaren av en ridskolelärare, men det gjorde mig INGENTING. Efteråt var det hem, fixa pannkakor (torsdag, ju), handla, lägga barn, tvätta kläder, diska disk och sånt.

Igår fick jag också mina prispengar från det där spurtpriset på Cykelvasan. För att fira detta så shoppade jag lite på lunchen. Jag har nämligen fått höra att man ska fira bra händelser. Är lite dålig på det där med firande, men tog väl tillfället i akt att öva på't. Det blev en laddkabel och en GorillaPod från Clas Ohlson till min nya mobil från Sony Mobile. Dessutom så öppnade en ny butik med sporttema på Norra Backa så det blev en superbillig skjorta också. Totalt så tog det 50 minuter från dess att jag lämnade jobbet till att jag var tillbaka och då hann jag med bilfärd till IKEA, köande för matköp där, inmundigande av mat, promenad till, in och igenom två butiker samt shoppingen jag nämnde ovan i dom nyss nämnda butikerna.

Jag länkade ju till några olika sidor och gav några varumärken lite exponering i stycket ovan. Vilket anses vara reklam enligt vissa. Eftersom jag har ett samarbete med Sony så väljer jag att förtydliga det, så att ni inte blir förda bakom ljuset här. Dom andra företagen som jag länkar till har jag inget samarbete med så dit får jag länka hur jag vill utan att förtydliga. Lite märkligt egentligen, men så är det ju. Det här med reklam på sociala medier är ju ett ganska känsligt område och jag försöker sköta det så snyggt som möjligt. Jag menar, varje bild på min cykel är ju egentligen reklam för Bianchi. Det är lite så det fungerar ju. Dom sponsrar mig och jag gör reklam. Jag gillar att göra reklam för bra saker, oavsett om jag samarbetar med företaget eller ej. Om ni någon gång undrar vilka jag samarbetar med egentligen så framgår det ganska tydligt av sponsorloggorna till höger här på bloggen, under "SAMARBETSPARTNERS:".
Jag får ofta frågor om att sälja blogginlägg men har aldrig sålt något och kommer troligtvis aldrig att göra det heller. Det är onekligen lite lockande då det skulle öka min månadsinkomst med någon tusenlapp i månaden. Egentligen sjukt att inte ta den chansen men det här är ändå MIN blogg. Det finns ju andra som säljer inlägg och det är ju inte så himla snyggt. Jag förblir hellre stolt och fattig.

Jag har inte så många sponsorer, men jag vet att jag skulle kunna få många fler. Den här bloggen lockar många läsare (1533 unika läsare i snitt per dag under augusti månad. Källa: Google Analytics. Helt sjukt egentligen att så många läser här, fattar det aldrig riktigt när jag ser siffrorna) och eftersom bloggen är rätt nischad så vet företag att man når rätt målgrupp om man skulle synas här. Jag har därför mer eller mindre haft möjligheten att välja vilka jag ska samarbeta med och jag vill samarbeta med företag som har produkter som jag själv tror på och vill använda. När ni läser min blogg och ser någon pryl som jag använder så ska ni inte behöva fundera på om den är bra. Det är den antagligen om jag inte skriver något annat.

Jag har ett par till samarbeten på gång faktiskt och kommer väl presentera dom lite närmre inom kort. Det känns som om jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om ämnet sponsring, samarbeten och reklam, men ni kan väl höra av er om ni vill ha en föreläsning i ämnet istället så slipper jag tråka ut er som inte är intresserade men ändå läser här. Det finns så mycket att säga.

Jag är hur som helst glad att jag har chansen att samarbeta med så bra varumärken, jag är glad att ni som läser här verkar uppskatta det jag skriver och jag hoppas att jag även i framtiden kan ha bra samarbete med både er läsare och dom företag som också vill vara en del av detta. Med öppenhet och ärlighet blir det alltid bäst i slutändan.

Vi hörs!

16 kommentarer:

 1. Jag tänker som du, fast kanske ännu mer "hellre stolt men fattig typ" hehe. Keep up the good work!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det jag syftar på då är ju främst det här med sålda inlägg. I övrigt är jag inte alltid så stolt av mig. ;)

   Radera
 2. Tänker också lite som du, även om min blogg inte på långa vägar är lika stor som din dimper det ned det ena underliga samarbetsförfrågan efter den andra. Oftast med tanken att inte få betalt för det eller inte tydligt märka ut att det är ett sponsrat inlägg. De få inlägg jag har gjort i samarbete har jag alltid kunnat stått för, skrivit med mina ord. Men det är lite knepigt i bland, jag läggerut foton med tex kläder jag har på mig när cyklar, som har ett märke och som helt naturligt syns på bild utan att det varken är sponsrat eller reklam från min sida.
  För mig är din blogg och det du skriver ärligt och jag funderar aldrig på om du är "köpt" eller inte, om du förstår vad jag menar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du är ju också så klok Helena. Så länge man inte är "köpt" så får man ju faktiskt göra reklam för vad man vill också, det är först när man har ett samarbete som man inte får göra reklam. Bara det är ju lite märkligt.

   Radera
 3. http://www.konsumentverket.se/Foretag/Marknadsforing/Marknadsforing-i-sociala-medier-och-bloggar/
  Lev och må. Det där med reklam i bloggar är ganska viktigt.

  SvaraRadera
 4. Jag blir glad när mina favoritbloggare gör samarbeten, det känns liksom fint att de kan tjäna lite pengar på något som jag uppskattar att få läsa gratis gång efter gång. Själv har jag svängt, från att tycka just som du att en hellre är fattig och stolt, till att tycka att samarbeten är roligt och att det känns awesome att kunna göra intäkt på något som faktiskt tar tid och energi och passion att skapa. Givetvis måste man välja med magkänsla, det ska kännas bra för en själv och det ska generera något bra för läsaren, liksom höja kvaliteten på bloggen ur båda synvinklar. Och man ska ju vara noga med att aldrig sälja ord eller använda något man inte gillar eller bara länka upp något skumt - utan faktiskt sälja tjänsten att man tillsamans med ett företag skapar innehåll på sitt eget vis. Att hänga på www.betterbloggers.se har gett mig grym kunskap, självförtroende och lite mod att våga och det är nog poddarna därifrån som gjorde att jag ändrade uppfattning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men ditt samarbete med Craft gjorde ju just att man slutade läsa din blogg för att det blev lite väl söndertjatat där det hela tiden handlade om att exponera och förklara hur bra deras plagg var.

   Radera
  2. Kul att du hittat tillbaka. Vilket inlägg var det som fick dig att tappa lusten? Om jag har hyllat något så var det antagligen just för att det var värt att hyllas...

   Radera
  3. Elna: Samarbeten är bra, det är just sponsrade inlägg om ditten och datten som jag inte gillar...

   Radera
  4. Menade Elnas överexponering och inlägg som var ren reklam. Du har ju alltid haft rätt nivå för att både göra oss läsere och troligen sponsorer nöjda.

   Radera
  5. Tänk, jag önskar jag inte hade läst din kommentar i går innan jag skulle sova i går för den gjorde mig så jäkla ledsen att det inte blev mycket sömn inatt. Hade du däremot tagit dig tid att höra av dig till mig med konstruktiv kritik isället för att skriva det här hade jag uppskattat det mycket. Samarbetet du nämner var för övrigt en av mina absolut roligaste perioder som bloggare, jag tycker att cykelkläder är superkul och att få arbeta med Craft var en dream come true och jag hade (och har fortfarande) så mycket bra material att skriva om. Varenda positivt ord kom från hjärtat, just som det alltid gör hos mig, och jag vet även att de lyssnade på mig kring mina tankar om vad som kunde förbättras. Väldigt tråkigt förstås att jag tappade dig som läsare, vem du nu än är, men jag fick många nya och mycket bra feedback kring det hela.

   Radera
 5. Trevlig att läsa att du besökt Clas Ohlson :)

  SvaraRadera
 6. Kan du inte få zamboni-spons till ÖijerArena?

  SvaraRadera