2013-08-22

Sökes: arrangörer som stött på problem med tillstånd etc

Hej kära bloggläsare!

Då och då hör man om klubbar som fått problem när de försökt ansöka hos myndigheter och markägare om tillstånd för cykeltävlingar. Har du varit med om något sådant, eller vet du några som har? Jag skulle gärna vilja veta lite mer om det där. Har ju också läst/hört att förbundet varit i möten med Trafikverket utan att komma någonstans. Om du har något kring detta så mejla gärna och beskriv problemen: henrikoijer@gmail.com

Ni som inte haft några problem får gärna också komma med glädjehistorier givetvis, och sprid gärna det här med att jag vill veta mer så att jag kan få lite kött på benen. Jag vill gärna förstå när man inte får tillstånd och varför. Kanske är det så att det skiljer sig i olika delar av landet också?


3 kommentarer:

 1. Vi (FK Trampen) hade problem med Trafikverket som alltid vill yrka avslag på våra tävlingsansökningar vilket gjorde att vi fick inkomma med synpunkter mm vilket tog tid och kraft. Men sen vi tog fram en standardiserad ansökningsblankett som redan i ansökan bemöter Trafikverkets alla anledningar till att yrka avslag så har vi inte haft problem. Länsstyrelsen ger oss tillstånd varje gång. Ja förutom förra året då tidsgränsen för när ansökan skulle vara inne ändrades från 2 till 4 månader och det började gälla så vi inte hade en chans att få in ansökan i tid. Om du vill så kan du få en kopia på en av våra ansökningar.
  Catarina Andersson
  FK Trampen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Du får gärna skicka en kopia på en ansökan, och också beskriva vad det var Trafikverket hade synpunkter på.

   /Henrik

   Radera
  2. Catarina: Inte första gången man inte förstår sina egna regler:
   En ansökan om tillstånd till tävling eller uppvisning på väg ska, om det inte finns särskilda skäl för det, ha inkommit till länsstyrelsen senast fyra månader innan tävlingen eller uppvisningen ska äga rum.
   Dvs 2012 då datum ändrades från två till fyra månader fick alla andra som ansökte för sent i alla andra delar av Sverige okej pga "särskilda skäl" dvs det var första året.
   Henrik:
   Jag har jobbat med denna fråga i många år och kan alla lagtexter. Ta gärna kontakt om du vill veta lite mer. Du har mitt nummer tror jag.
   Att man har problem i Skåne är inget nytt.
   En notis från 1935 (78 år sedan):
   1935
   Länsstyrelsen i Skåne förbjuder tävlingar med gemensam start
   Källa
   http://iof1.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_2803/cf_74/Del%2033.pdf

   Radera