2013-08-19

Barnträning, vad som krävs för att vinna Cykelvasan och världscupen i Vårgårda

Om man någon gång undrar vad som krävs för att vinna Cykelvasan så är det bara att bege sig till Eldris med sin cykel och sedan hålla över 40 km/h in till målet i Mora. För det är vad Fredrik Ericsson gjorde i slutet av Cykelvasan i lördags. Rätt skapligt ändå att dra till med 40.02 km/h från sista kontrollen, med MTB. Efter typ 2½ timme intensivt tävlande. Jorå så att.

Hittade denna video från världscuptävlingarna i Vårgårda:

Hur kul jag än tycker att det är att SVT visar sammandrag från Cykelvasan så tycker jag att det är trist att man inte är med i Vårgårda när världseliten med svenskor är med och krigar om dom allra bästa placeringarna.

I kväll körde vi ungdomsträning på Lugnet igen, jag rastade 5-6-åringarna och hade stort fokus på två grundläggande cykelmoment: stoppsladd och framhjulslyft. Vi började öva på att lyfta framhjulet förra gången och fortsatte idag. Bästa känslan idag var när barnet som i början av träningen grät för att barnet inte kunde rycka i styret och inte ens ville försöka, klarade av att lyfta upp framhjulet i slutet av träningen följt av en high five. Där satt den!

1 kommentar:

  1. Gillar barnträningen. Shit vad bra ni är i Falun. //Per Strömblad

    SvaraRadera