2013-08-11

Film från Magnus Bäckstedt som visar hur massvurpan på Tour of Jämtland gick till


Om ni någon gång hör cykeltermen "gå på hjul", så är det detta som avses.

Som ni kanske ser så sitter killen som faller först på sjätte plats i klungan, så det är inte alltid som man klarar sig genom att sitta långt fram i klungan. Ca: 60 man gick i gatan i samband med denna vurpa och jag har hört cyklister berätta om både fem och sex lager med cyklister i den enorma hög som bildades. Mängder med hjul och fina cyklar gjorde sin sista tävling i torsdags. Inte kul att se alla fina hojar som gått i bitar. De flesta cyklisterna klarade sig ganska bra, två fick uppsöka sjukhus där den ena hade hjärnskakning och Fredrik Johansson (som satt precis bakom filmande Magnus Bäckstedt) fick frakturer på ena skuldran. Jag satt kring 20-30 i klungan, men tack och lov så långt ut åt höger att jag fritt kunde ta mig runt allt genom att cykla lite i diket.

5 kommentarer:

 1. usch...men han vinglade också strax före! riktigt sliten då kanske?

  SvaraRadera
 2. Var vägen avstängd eller enkelriktad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varken eller. Polisen stoppade bilisterna vid sidan strax före klungan och sedan fick bilisterna fortsätta sitt resande efter att vi hade passerat.

   Radera
 3. Upphovsmannen själv drog ju i backen för några år sedan när han låg och kikade under armen efter sina lagkamrater och "gick på hjul". Det är lätt att vara efterklok

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta cyklister har nog någon gång gått på hjul. Jag har själv gjort det ett par gånger i år, dock utan att vurpa.

   Radera