2013-08-11

Kort om igår

Blev 24:e på etappen och 17:e totalt. Sjukt nöjd körde jag hem igår kväll/natt. Nu håller jag på och flyttar, så en längre rapport kommer lite senare.

10 kommentarer:

 1. Jättegrattis
  Du är stor inspiriation och så kul att följa!

  Känns som om din rutin och bra träning gett utdelning, hoppas det håller i sig så kommer du sopa banan i CX cupen!
  /Hälsingejohan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Tänk vad lite rutin, motivation, cykelpendling och STRAVA kan göra. :)

   Radera
 2. Snyggt jobbat, Henrik. Grattis!

  SvaraRadera
 3. Bra cyklat!

  En tanke som slog mig, varför kräver 30 mil motionslopp 6 timmars vila innan man kör bil, men efter 21 mil tävling är det fritt fram?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är Vätternrundan som kräver 6 timmars vila, finns ingen lag bakom detta. Det är väl för att folk som precis gjort sitt livs prestation inte ska sätta sig bakom ratten och somna. Jag hade sällskap i bilen, men var aldrig riktigt trött så jag kunde köra hela vägen hem.

   Radera
 4. Det finns en lag bakom. Det kan t.ex. vara vårdslöshet i trafik att köra bil efter en hel natts cyklande. När man som elitcyklister har cyklat ett långt lopp på dagen har man normalt sovit hela natten innan. Det är skillnaden. Men är man tillräckligt trött så gäller samma sak som efter Vättern, dvs att man måste vila innan man kör bil så att man inte utgör en trafikfara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det jag menade var att det inte finns någon lag som säger att man måste vila 6 timmar efter cykelevent. Spelar ju ingen roll vad man gjort eller ska göra, är man trött så ska man inte köra bil.

   Radera