Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-01-12

Ny cykeltävling? Ny bloggtävling? Produkttest? Träna?

Mer om det här med bilister och cyklister i trafiken, tyvärr försöker man ännu en gång göra cyklister till bovar. Läs gärna detta: http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1600424/Cyklister-inte-alltid-oskyldiga.html och sedan kan ni konstatera att när cykel och bil är inblandade i olyckor så är det vid 75% av olyckorna bilistens fel.

Idag ringde det en person och berättade att han planerade en cykeltävling i Falun. Lite nytänk och något som jag gillar så det kan ju bli spännande. Har fått ett mejl om att vara en del av ett lag i en "tävling" också, vet dock inte riktigt om det var allvarligt menat eller om det ens är något för mig... Ett annat mejl var en förfrågan om ännu en bloggtävling. Fick också en fortsättning på dialogen om produkttester i bloggen, vet faktiskt inte riktigt vad jag vill göra med det där. Å ena sidan är det ju kul att testa nya prylar, å andra sidan vet jag inte om det är ett inslag som passar denna blogg.

Appropå cykel-liv, är det inte dags för mig att träna snart igen? "I söndags" börjar kännas långt borta nu och fyra raka vilodagar är ju inget att rekommendera. Å andra sidan har jag försökt få kroppen pigg igen genom vila och det har blivit lite bättre med hosta och slem. Men istället har jag en riktig tröttvecka som inleddes med för lite sömn och sedan har fortsatt i det spåret. Det här med att gå upp 05:10 varje morgon för inte bara gott med sig, i alla fall inte om man inte går och lägger sig tidigt.

5 kommentarer:

 1. En grej man märker är att cyklister faktiskt är relativt lättkränkta och känsliga själar. Läser man på bloggar, forum osv är det alltid nån som "nästan blivit" påkörd eller någon som "det kunde slutat illa det" eller "tänk om bilen inte hunnit stanna då!" alt "han såg mig inte och bara körde ut!"

  SvaraRadera
 2. Håller med Stefan! Man kan dra paralleller till dopingfrågan där många cyklister också ofta är snabba att maniskt försvara sin idrott när man möter kritik. ( är själv cyklist ). Ett mer öppet förhållningssätt i denna trafikfråga hade inte skadat. Även om man har åsikter tror jag inte det är bra att brusa upp och dra för stora växlar på eventuell kritik.

  SvaraRadera
 3. Kör man som vi gjorde i Söndags räcker det kanske med ett pass i veckan? :)
  Det blir väl på söndag igen?

  SvaraRadera
 4. Stefan: Det är lätt att bli ödmjuk när man är nära att mista livet.

  Erik: Jag tycker att det är något fint i att försvara sig mot orättvisor, även om det kanske inte bör ske genom att hacka på andra.

  Joel: Egentligen klarar jag ju mig bra på ett söndagspass i veckan, men jag vill ju komma i form inför söndagarna också. ;)

  SvaraRadera