Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-01-22

Lång dag

Vi har åkt en hel del bil idag. Första stoppet blev Dala-Floda för att tömma blåsan på ett av barnen. Nästa stopp var för att ett annat av de två barnen blivit åksjuk och vi vilade några minuter från bilåkningen. Men satt kvar i bilen fortsatt eftersom det var fyrtio tusen miljarder grader kallt ute. Tredje stoppet var i Malung för hälsokost:

Eftersom jag är en sådan där sociala medier-kille så frågade jag på Twitter och Facebook vad som fanns att göra i trakterna kring Limedsforsen och på vägen dit. Fick tipset av Sören och Åsa på Facebook att det skulle köras skotercross i Lima, det lät ju skitskoj!
Vi stannade till i Lima för att fråga någon efter vägen till tävlingarna, då kom en man med häst och släde åkandes på vägen (true story!) och han pekade oss mot Torgås till. Åkte några kilometer till Torgås, där stannade jag till och frågade en kille som kom på skoter längs vägen (true story!). Killen pekade oss i en riktning och jag frågade om det var höger först och sedan vänster. Ja, svarade han. Det var inte rätt väg... Tog fram mobilen och googlade/Google Mapsade fram vart vi skulle och kom så fram till Mattsåsens motorstadion.
Tydligen kostade det 100:- att gå in och titta på tävlingarna, jag hade 47:- och dom tog varken kort eller rikskuponger så jag sa till barnen att vi kunde komma tillbaka nästa dag och titta, för dom skulle tävla två dagar. Men efter att Filip slängt sig på marken, tokvrålat och skrikit en stund så fick vi gå in gratis. Kanon! Dom ville inte ens ha mina 47 kronor trots att jag erbjöd mig ett par gånger om att betala.
De kanske inte ser så jättepepp ut här, men det var nog för att jag tvingade dem att posera.

Bara att gå varvet på parkeringen var ju en fest, killen på testcykel var min favorit.

20 skoterförare med sina monstermaskiner står uppradade för att ta sig ann 100 meter startraka följt av en 90-graderskurva. Vad skulle kunna gå fel?

Det fanns några hopp längs banan där jag tänkte att skotrarna kanske skulle lyfta lite från marken. Fel av mig då de ju formligen flög över de stora hoppen. Barnen lyriska, precis som jag.

Lättöverskådlig bana och spännande tävlingar, det blir inte mycket bättre.

De där killarna verkade inte direkt lida av någon höjdskräck...

Vi kollade inledningen på ett av finalloppen innan vi drog vidare

Vi checkade inn...

gjorde byn...

och gick in för att kela med hunden och äta mat. Samt givetvis busa, härja, inte lyssna på sin pappa och leka med hunden. Barnen slocknade kring 23-tiden i kväll, utan att ha vilat något idag. Det lär bli sova av i bilen imorgon. Nu lär nog jag också släcka ner om jag ska orka med ännu en fullsmockad dag imorgon. Vi hörs!

Glöm inte att gå in här och klicka på Gilla, jag ligger trea!

1 kommentar:

  1. Otippat att läsa om skoter här! Blev inge söndagsdistans då.

    SvaraRadera