Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-10-26

SM till Sollerön också 2011

Ni förstår kanske själva att detta innebär att jag måste cykla också under 2011. Fantastiskt kul med SM uppe på ön i Siljan. Michael Stevenson på bilden vet hur man vinner på Sollerön och tänker nog försöka igen. Men det finns många fler som vill vinna givetvis. Själv får jag försöka bättra årets resultat då jag klev av efter två tredjedelar. Kanske kan jag klara tre fjärdedelar 2011?
Tyvärr saknas fortfarande arrangör för MTB-SM och BMX-SM. Antar att det också gäller Långlopps-SM då, även om det inte framgår. CXSM saknar också i dagsläget arrangör, men det kan bli åtgärdat ganska snart...
Men hur skall vi göra med sporten egentligen? Det borde inte saknas arrangörer för mästerskap, det borde vara kö till att få arrangera mästerskap. De flesta föreningarna som är anslutna till SCF borde drömma om att få/kunna arrangera SM, inte försöka undvika att ens arrangera en vanlig tävling. Är det för svårt att arrangera cykeltävlingar? Är det för dyrt? Vad krävs för att få föreningar som funderar eller kanske i dagsläget inte ens vill arrangera tävlingar att ta steget ut och arrangera en tävling. Stor eller liten. Svensk cykel behöver fler tävlingar, i alla grenar. Det är inte konstigt om deltagarantalen minskar, eftersom tävlingsutbudet minskar. Skulle varje distrikt ha ett stort antal tävlingar så skulle troligtvis fler lägga ner tid på att träna och tävla cykel.
Det måste vara enkelt och kul att arrangera tävlingar i cykel, och det skall vara enkelt och kul att tävla i cykel.

5 kommentarer:

  1. Kan det vara så att klubbarna behöver mer stöd från förbundet när det gäller att arrangera mästerskapen?
    En av de få synpunkter som brukar komma upp i samtal kring arrangemang är att klubbarna kan gå plus på motionslopp, men att alla mästerskap går minus. Inte en kul utgångspunkt. Hur ser det ut inom andra idrotter?
    /Erik Svedin

    SvaraRadera
  2. jag har en dröm om att arrangera ett SM i min forna hemstad, men det blir inte förrän jag slutat cykla själv.

    SvaraRadera
  3. För att gå med vinst måste man ha sponsorer. Vill man ha sponsorer måste man ha publik. Vill man ha publik måste man etablera idrotten "Cykel" hos svenska folket. Utan att vara särskilt insatt så känner jag det som att SCF enbart sysslar med att driva runt sin verksamhet för sig själva. Det känns som att dom inte vill ha in något nytt blod utan bara göra "som man alltid har gjort".
    Var finns åtgärderna för att sprida cykelsporten till gemene svensk? Det handlar liksom inte bara om att få svenskar att börja tävlingscykla, det handlar om att höja intresset för sporten även för de som inte cyklar själv.
    Det är ju bara att åka till Norge eller Danmark så är cykel något helt annat. Där är det en idrott. I Sverige är cykel ett fordon.

    SvaraRadera
  4. SÅ SANT SÅ.DOM DRIVER NOG MEST RUNT FÖR SIG SJÄLVA.TITTA I STÄLLET PÅ VELODROMEN I FALUN SÅDANA DRIVKRAFTER SKULLE . (SCF).BEHÖVA.

    SvaraRadera
  5. I Sverige är cykel ett fordon.
    så djä... sant. uvudet på spi...

    SvaraRadera