Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-02-02

Lätta VM-banor.

Visserligen är det cyklisterna som gör loppen. Lars vann förra året VM på en jättesnabb bana, i år vann Nisse på en supersnabb bana. Nästa år avgörs VM i Tjeckiska staden Tabor. Om banan blir den samma som de har kört världscup på så blir det ännu en snabb historia. Om den inte regnar sönder då förstås.
Jag hoppas verkligen att traditionen bryts efter Tabor och att det blir en VM-bana som är en grym CX-bana.
Ni som känner er tomma efter VM's sömnpiller tycker jag ska kolla in denna sida: ccx.nathanspear.com. Alla andra som gillar CX ska också kolla den sidan. Registrera er och ladda ner/titta på WC#8 från franska Roubaix. En bana som hade allt enligt mäster Nys. Han älskade varje meter av tävlingen. Stybar fick användning för sin kurvteknik, Vervecken fick använda sin löpning, Wellens sin vilja och Boom sin fart.
Om UCI avsiktligt ger VM till arrangörer med lätta banor för att tvinga fram spännande tävlingar så tycker jag att dom ska sluta med det omedelbart. För det är cylisterna som gör tävlingarna spännande. CX ska inte vara spännande på samma sätt som ett GP-lopp i landsväg. CX är så fantastiskt i sig med dess alla ingredienser; de branta backarna, trapporna, plankhindren, sandfållan, leran, den tekniska skickligheten hos cyklisterna och den råstyrka som krävs för att passera den vita linjen först av alla.

Gå nu in på den där sidan jag tipsar om. Kolla minst på Roubaix-filmen, men grotta gärna ner er i fler filmer. Där finns en riktig guldgruva för de som gillar CX. Cyklister kan lära sig från de bästa genom att titta på hur de gör, arrangörer kan se hur många åskådare man kan klämma in runt en 3 km lång bana och cykelintresserade kan luta sig tillbaka och njuta av cykling på högsta nivå.

1 kommentar: