2017-02-25

Solig senvintercykling

Cykling genom ett soldränkt Östanfors.

Solig cykling genom Kniva.

Hej och god kväll!

Idag har det alltså cyklats distans. Om nu 4:14 kan räknas till distans, enligt Kessiakoff så börjar ju distans vid fem timmar. Men som en enkel elitmotionär så nöjer jag mig med mindre än så. Linda har länge velat prova att cykla Knivstigen, så vi tog sikte på den idag. Åkte en del av den men där hade bara typ två pers gått så det var väldigt svårt i snön. Jag tog mig ändå igenom hyfsat tyckte jag och det var ju bra balans- och teknikträning. Men sen var det ingen som gått resten av Knivstigen, så vi åkte uppför ett par backar där innan vi styrde ner mot Vika istället.

Jag hade ganska bra ben idag men Linda hade kanske inte sin bästa dag för året. Så någonstans mellan Vika och Torsång så skildes vi åt för ett tag. Hon åkte till Torsångs café och jag skarvade lite med högre tempo. Höll ca: 80% av max i en och en halv timme innan jag kom ifatt Linda igen. Då var hon desto piggare och mina ben hade blivit rätt krispiga av hårdkörningen. Linda var istället pigg efter fikastoppet, så sista delen hem var det istället jag som fick lida. Jämställt så det förslår.

Sa jag förresten att det var soligt idag?

Efter cyklingen så bastade vi, Linda bjöd på omelett efter önskemål från mig och så kollade vi Omloop Het Nieuwsblad. Jag hade satt en liten peng på att Peter Sagan skulle hamna på pallen idag och han förvånade väl ingen genom att bli tvåa bakom Greg Van Avermaet. Dessa herrar var loss med Sep Vanmarcke på slutet och spurtade om segern. Imorgon kanske vi kikar lite på Kuurne-Brussel-Kuurne också, även om det inte känns som en riktigt lika rolig tävling att titta på. Men jag kan ju, som vanligt, ha fel.
Sara Penton blev 73:a och Sara Mustonen blev 80:e i damernas lopp. Emmy Andersson bröt loppet och Emilia Fahlin kom inte till start på grund av sjukdom. Damernas resultatlista hittar ni här: http://www.velonews.com/2017/02/news/brand-wins-womens-omloop-het-nieuwsblad_431254

Ah, det var riktigt härligt att cykla idag. Solsken, vackert och ganska bra ben. Bra flyt i åkningen liksom och det är ju så skönt att känna. Även februari ser ut att bli en bra träningsmånad efter en lite knackig start där när Frida blev så sjuk.

Imorgon fyller jag faktiskt år, så det blir nog också en härlig dag, vi hörs igen under morgondagen!

Solig cykeldata från dagens pass:

4 kommentarer:

 1. Fasiken Hank.. Hon ligger alltid några hjullängder framför dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både bokstavligt och bildligt talat...

   Radera
 2. Vänta till våren så ska jag slänga ihop en slinga på Vikaskogen som ni kommer att gilla. Det finns mycket mer än Knivstigen att cykla på.

  SvaraRadera