2017-02-16

Monarkångest


Min cykeldator ligger där, stirrar på mig och man riktigt känner hur den undrar om det inte är dags att gå ner i källaren nu. Den här känslan inför Monarkpassen är inte så himla skön just nu, mest ångest faktiskt. Det är kallt med fläkten, jag är trött och benen är sega. Ont kommer det att göra också. Jätteont.

Men det är väl bara att bita ihop och börja, det är ju skönt när det är över sedan. Techno och O'boy just nu för moralen.

Något annat som är skönt är att cykelsäsongen börjar på riktigt på Eurosport nu. I dagarna kan man se Volta ao Algarve och Andalusien runt. Sen kommer det liksom bara att rulla på med nya lopp hela tiden. Semiklassikerna väntar runt hörnet och det innebär ju att klassikersäsongen också är nära. Härliga tider för ett cykelfan!
Vill ni kolla på dagens etapp av Volta ao Algarve så kan ni göra det här: https://www.youtube.com/watch?v=4-aAoekeG2I

Apropå cykel så gick UCI idag ut med att XCE får en världscup igen?! Alltså först dyker den här MTB-sprinten upp, sedan försvinner den några år och nu plockar UCI upp den igen. Ganska så märkligt. Kommer Jenny Rissveds nu att börja satsa på både vanliga världscupen och denna sprint-variant igen? Tydligen så ska nya världscupen i MTB-sprint hållas i centrala delar av städer, så banorna blir väl kanske inte riktigt som tidigare. Den som lever får se och ni kan läsa mer här: http://www.uci.ch/pressreleases/the-uci-revives-the-mountain-bike-eliminator-world-cup/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar