Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2014-03-08

Livestream Strade Bianche 2014

Dammigt på dom italienska grusvägarna så här års

RCS som bland annat arrangerar Giro d'Italia ville ha en vårklassiker och startade detta lopp 2007, men då under namnet Monte Paschi Eroica. Tävlingen har hunnit byta namn ett par gånger men det har satt sig som ett viktigt lopp där det krävs en hel del av cyklister som tänker sig att vinna. Dom tre senaste upplagorna har vunnits av Philippe Gilbert, Fabian Cancellara och i fjol tog Team Cannondale en dubbel genom Moreno Moser och Peter Sagan. 2009 hade vi faktiskt svenskt överst på pallen då Thomas Lövkvist vann, 2010 var han tvåa så detta är onekligen ett lopp som passar svensken. Jag skulle faktiskt tro att loppet passar samtliga fyra svenskar som ställer upp idag. Loppets stora kännetecken är dom vita grusvägarna, totalt finns tio avsnitt med grusväg under loppets 20 mil. Alla svenskarna har ju en bakgrund från MTB, i Sverige har vi rätt mycket grusvägar och kuperingen på loppet är ganska svensk också.

Loppet är väldigt vackert och kan ses klockan 23 i efterhand på Eurosport 2. Har man inte Eurosport eller om man inte orkar vänta till i kväll så kommer det dyka upp live stream från ca: 14:00, ett bra ställe att börja leta på är här:
http://sports-livezz.com/7/100/
http://sports-livezz.com/7/200/
http://sportlinkstreams.com/livestream2.php
Jag kommer uppdatera det här inlägget med andra länkar när loppet startar.

Svenskar som kör:
#26 Fredrik Kessiakoff Astana Pro Team
#61 Thomas Lövkvist IAM Cycling
#67 Gustav Larsson IAM Cycling
#115 Tobias Ludvigsson Team Giant Shimano
Hela startlistan hittar ni här: http://www.gazzetta.it/Speciali/StradeBianche/2011/it/download/SB-Iscritti2014.pdf


Nu ska barnen och jag upp till Lugnet för att köra Barnens Skidspel tillsammans med 1800 andra barn, solsken och blå himmel idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar