Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2014-03-19

Snökaos, styrelsemöte och trötta barn

Ja, idag kom det ju snö. Kan det ha kommit två decimeter kanske?
Jag förstod att det kunde bli svårt att komma hem den raka vägen via E16 då det nästan alltid vid snöoväder blir problem längs med den. Igår var det en olycka i snöfallet alldeles innan man kom fram till Borlänge. Men vill man se trafikproblem så är det Karlsviksbackarna man ska stå i när snön vräker ner. Där fastnar "alltid" långtradarna. Så, när jag skulle hem så kollade jag lite snabbt dom lokala nyhetssidorna för att se om det rapporterades något. Mycket riktigt så hade någon olycka skett i Karlsviksbacken, men då i riktning mot Borlänge, så jag chansade.
Jösses vad det snöade då. Det hade ju snöat ett tag också men plogbilarna hade nog inte kört något längs E16 för det var rikligt med snö även där och de flesta höll ca: 75 km/h på 110-vägen. När jag var på krönet av kullen innan Karlsvik så började bilar framför mig bromsa och jag trodde att det skulle vara helstopp en längre stund. Tänkte att det skulle bli till att ställa in styrelsemötet och ringa dagis/fritids och berätta att jag blir sen. Men det var bara några långtradare som valde att ställa sig i nedförsbacken för att inte chansa uppför Karlsviksbacken i snöyran.

Lastbilar som ställer sig i högra körfältet för att vänta in bättre möjligheter att klara Karlsviksbackarna, klokt!

Trafiken började flyta på igen och jag fick upp hoppet om att klara Karlsviksbacken, men så i backen så började det bromsas igen och där framme i snöyran så stod mycket riktigt ett par lastbilar.

Det syns kanske inte på bilden, men lastbilen står stilla och har börjat "vika sig" efter ett omkörningsförsök, därav väldigt trångt för att köra om på höger sida. Tack vare lokalkännedom så visste jag att det gick att ta avfarten direkt efter denna, och det gick fortfarande att ta sig förbi här.

Lastbil nummer två hade fastnat precis vid avfarten, men som ni ser så gick det att komma förbi. Jag tänkte först att det säkert var fritt fram på vanliga vägen så jag började köra om innan jag såg en till lastbil ståendes och bilar som bromsade. Tog det säkra före det osäkra, backade ner igen och tog denna avfart, för att åka en eller ett par kilometer extra till nästa påfart. Då kommer man tillbaka på samma väg, fast uppe på krönet.

Lastbil 1 och 2 i bild, stillastående. Jag har ställt mig på sidan av den breda avfarten för att ta bilden. I bakgrunden så ser man bilarna som varit med i olyckan som jag läste om innan jag stack från jobbet och en bärgningsbil. Stackarn i den vita skåpbilen tog inte det säkra före det osäkra och blev nog stående. När jag kom ut på stora vägen igen så var jag ensam. Inga bilar kom bakom mig så jag antar att det lär ha korkat igen rejält direkt efter mig. Hade nog lite tur där och kom dit precis innan totalstoppet. För det blev totalstopp. http://www.dt.se/nyheter/falun/1.6977829-flera-olyckor-i-karlsviksbacken

Men dagens kaos i trafiken mellan Borlänge och Falun skiter väl kanske ni i. Nu vet ni i alla fall att det är klokt att läsa på lokala nyhetssidorna innan ni kör den vägen vid snöfall... Ofta problem och den där avfarten ligger liksom mitt i backen. En webcam som visar Karlsviksbackarna skulle kunna få mycket "trafik" under vinterhalvåret.

Jag hann med nöd och näppe hämta barnen innan styrelsemötet. Eftersom Ronya jobbar nu i natt så var barnen med mig. Vi försökte hålla det ganska kort och effektivt och vi var klara på en knapp timme. Planen hade varit att vi skulle hinna äta innan mötet, men det var ju bara att glömma. Så när vi väl kom hem så blev det snabbt mat. Nu ligger två trötta barn och har säkert redan somnat. Själv så ska jag göra källar-comeback efter två vilodagar. Mitt knä känns nästan inte alls idag. Inte ont och inget knäppande, lite stelt bara men inget som stör. Så vi kör.

Tack för mig, vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar