Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2014-03-06

Cykelsnack

SCF
har skickat ut det senasete Förbundsstyrelsemötesprotokollet. I dom kan man hitta en del matnyttigt och läsvärt, här har jag valt att lyfta fram några bra saker och några mindre bra saker:

Bra saker
- "Ordförande informerade om två kontinentallag herrar, ett damlag och två MTB-team som är inskickade för godkännande till UCI."
- "YM informerade att Höllvikens CK ansökt om USM och att de nu har kompletterat ansökningshandlingarna.Beslöts att godkänna deras ansökan.
Örebro CF har ansökt om SM LVG 2015 och kompletterande handlingar har sänts in. Beslöts att tilldela dem SM LVG 2015."

Saker att jobba vidare med
- "Informerade att Peugeot inte önskar fortsätta vara sponsor"
- "Konstaterades att vi saknar arrangörer för MTB SM. Maraton SM MTB och veteran-SM Lvg."

Det är givetvis trist när sponsorer inte önskar fortsätta vara just sponsorer och att vi fortfarande står utan arrangörer för tre stora mästerskap 2014. MTB-SM har jag hört från ett par håll att det arbetas på en lösning via några föreningar. Om jag förstår det hela rätt så har vi också bara ett mästerskap klart för 2015, att få mästerskapsarrangörer klara för 2015 är ju ett arbete som bör pågå nu och inte i mars nästa år..
Att vi får fler UCI-lag är ju däremot enbart positivt!

Falu CK
har idag skickat ut information till Falu CK's medlemmar om medlemskap och licens, läs mer om det här: http://www5.idrottonline.se/FaluCK-Cykel/EgnaNyheter/Medlemskapochlicenser/.
Det är ingen hemlighet att vi tjänat pengar på Långa Lugnet och hoppas göra det även kommande upplagor, detta ska gå tillbaka till klubbens medlemmar på olika vis och detta har vi gjort till denna säsong:
- Vi ersätter licenskostnaden för alla cyklister som kör minst tre tävlingar och hjälper till i föreningen.
- Vi köper in ett antal tävlingströjor som barn och ungdomar kan låna om de vill prova på att tävla.
- Vi bjuder cyklister som är aktiva i någon av våra träningsgrupper att gratis få vara med på ett läger i Högbo, vi hade 46 platser och alla tog slut snabbt... Plats för husvagn/husbil finns dock fortfarande.

Med licenskostnaden och tröjor att låna så hoppas vi sänka tröskeln för att våga sig ut i tävlingsverksamhet. Att tävla innebär en startkostnad som kan vara ganska så hög och genom att ersätta licenser och låna ut klubbkläder så hoppas vi kunna eliminera åtminstone den tröskeln.
Lägret gör att vi kan få en bättre sammanhållning i föreningen och en bättre klubbkänsla. I mitt tycke är det mycket bättre att bidra till ett läger på hemmaplan där de flesta kan vara med, än att sponsra turistresor till Mallis eller liknande.


Velodrom CK 
kommer att arrangera en nationell tävling den 22:a juni och kommer att köra en Dalacup-tävling på den banan för att låta aktiva få köra in sig ordentligt på banan. Uppdaterat och preliminärt program för Dalacupen 2014:
29/4 Milsbovarvet
13/5 Ingarvet
27/5 Svärdsjön runt
10/6 Milsbovarvet
17/6 Främby hallar (Velodromen)
24/6 Ingarvet
8/7 Svärdsjön runt
22/7 Milsbovarvet
5/8 Ingarvet
19/8 Svärdsjön runt

Jenny Rissveds
är med i senaste podden från Husky. Avsnittet med Jenny hittar ni här: http://huskypodcast.com/2014/03/05/avsnitt-trettiofyra-jenny-rissveds/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar