2014-03-30

Nytt svenskt cykelmärke: Carbon8

Grundarna av Carbon8: Johan Bournonville och Mikael Andersson
"Vi är passionerade cykelälskare och designers. Vi kan bara inte låta bli att bygga superlätta tävlingscyklar och designa allt omkring oss, bara för att få den bästa och snyggaste cykelupplevelsen. Carbon8 Race Team kommer att fortsätta delta i XC och Landsvägs lopp av alla slag runt om på klotet. Häng med oss!"

Igår premiärvisades ett nytt och svenskt cykelmärke från Karlskrona: Carbon8

Carbon8 har än så länge en 29" MTB, en racer, egna hjul till både MTB och racer samt lite matchande kläder.

Så här ser hojarna med dom egna hjulen ut:
Lite stycken från deras hemsida som beskriver deras produkter:
"CARBON8 – 100% RACE READY
Race Ready innebär att cyklarna är 100% tävlingsklara. Du behöver inte byta däck, hjul, sadel, montera styre eller pedaler. Allt är redan klart för tävling."


"CARBON8 XC29
När tävlingen kräver en snabb, effektiv och lätt MTB så är det CARBON8 XC29 som gäller. XC29 är optimerad för Cross-country tävlingar som Långloppscupen eller Cykelvasan där det är en blandning av stig och grusväg. Dom extremt lätta 29er hjulen i kolfiber gör att du lätt rullar över stenpartier, rötter och hålor utan att tappa fart och du håller samtidigt uppe momentum.

Den koniska styrhuvudet ger en ökad kontroll, stabilitet och styvhet samtidigt som dom flexande sadelstagen tar upp ojämnheterna."


"CARBON8 ROAD - en riktig fullblodsracer. Här har vi en ultralätt och välbalanserad kolfiberram med carbon8´s specialdesignade, lätta och rappa högprofilhjul. Vi har valt att utrusta den med den välbeprövade, svarta Shimano Ultegra gruppen rakt igenom. Inga mixade grupper. Det är mer estetiskt tilltalande, och gör det lättare att hitta reservdelar vid behov. Verkligen ett konstverk i sin mattsvarta stealth inspirerade design, och dom få gula detaljerna som lyser upp. En fantastiskt vacker fullblodsracer som pryder sin plats på väggen efter fullgjort värv."

10 kommentarer:

 1. Undrar var ramar kommer ifrån, troligtvis Kina eller Taiwain? Ingenting fel med det dock, de flesta stora märken (Trek, Cannondale, Merida, Giant, osv) kommer därifrån också.

  Intressant också att dom använda gamla Ultegra 6700, inte 11-delade 6800.

  SvaraRadera
 2. inte kommer väl Giants kofiberramar från Asien!

  SvaraRadera
 3. Vi har uppdaterat årets version av CARBON8 Road med Ultegra 6800. //Carbon8

  SvaraRadera
 4. Gillar bivaxgrejen på fälgarna. Spännande med nya märken som vågar satsa!

  SvaraRadera
 5. SNYGGA!!! Skoj med Svenskt!!

  SvaraRadera
 6. Ooooh, svart + guuuuult. En såndäringa fin racer ska jag drömma lite om!

  SvaraRadera
 7. Jag skulle kunna tänka mig att köpa hjulen separat. Går det?

  SvaraRadera
 8. Jag skulle kunna tänka mig att köpa hjulen separat. Går det?

  SvaraRadera
 9. Hej Flammie,
  CARBON8:s grundtanke var att fokusera på kompletta cyklar då vi har fokus på helheten. Det kommer väldigt mångar frågor om hjulen mm så inom en snar framtid hoppas vi kunna börja sälja dom och andra cykeltillbehör med. Gå in och gilla oss här https://www.facebook.com/carbon8racebikes?ref=hl så får du reda på hur det utvecklar sig. :)

  SvaraRadera