2013-10-16

UCI-kategoriserad MTB-tävling i Vårgårda

Äntligen så får vi en UCI-kategoriserad MTB-tävling i Sverige igen. Förr i tiden så fanns det ett antal UCI-kategoriserade tävlingar i landet men dom försvann en efter en. Jag hoppas givetvis på att detta är en naturlig del av den utvecklingsfas som svensk cykelsport befinner sig i, hoppas bara att fler vågar satsa framåt nu.
UCI är alltså internationella cykelförbundet och tävlingen blir därmed internationell. Förutom det gyllene tillfället för svenskar att köra in poäng på världsrankingen så bör detta locka cyklister från andra länder att komma hit för att köra MTB och därmed höjs nivån på denna tävling.


"UCI-kategoriserad MTB-tävling i Vårgårda

På övertid godkändes och registrerades en ny MTB-tävling i den internationella kalendern.

Vårgårda CK står den 18 maj 2014 som arrangör av Vårgårda CK MTB med kategori C2, en tävling som körts sex år tidigare men i och med detta lyfts till internationell status. Vårgårda Cykelklubb lägger vid sidan av Värdcupstävlingarna för damer, därmed också ett Internationellt MTB-lopp i sin
kalender.

-Mycket roligt att få denna möjlighet att utveckla klubben och svensk mountainbike, säger tävlingsledare Mikael Henriksson.

Anders Ljungberg, förbundskapten mountainbike, lämnar följande kommentar:
”Efter ca 10 års väntan finns det äntligen en UCI-rankad tävling i den svenska tävlingskalendern! En chans för våra svenska åkare att samla UCI-poäng även på hemmaplan, dessutom ligger tävlingen på ett datum så att den kan utgöra sista chansen att bli uttagen till EM.”

För mer information kontakta: Mikael Henriksson 076-1412515"

1 kommentar:

  1. Fasiken vad roligt! Hoppas det blir fler klubbar som kommer att ta efter när de ser att det inte är så svårt egentligen. Vi har ändå många fina och välorganiserade MTB tävlingar i vårt avlånga land.

    SvaraRadera