2013-10-26

Trestegsraket på dagens femtimmars


Startade dagens runda strax före sju i morse, då var det fortfarande mörkt och det var väl mörkt den första timmen av passet ungefär. Fläckvis dimma, stundtals duggregn och fem värmande grader i luften. Planen med passet var att köra ungefär fem timmar och göra det med tre olika intensitetsnivåer. Under inledningen så var det lätta växlar, mycket lufttrampande och lite driv. Lätt-lätt. Efter ungefär tre timmar så applicerade jag lite tryck på pedalerna, försökte ändå trampa lätt och inte sitta och slita mer än nödvändigt. Så efter fyra och en halv timme så smällde jag in en intervall på en halvtimme. Efter ungefär tjugo minuter av intervallen så flimrade synfältet i ögonvrån. Drack inget under passet men åt en Snickers efter ungefär fyra och 20.

Ikväll ska jag försöka lägga mig tidigt så jag får sova lite fler timmar än jag brukar sova, kroppen behöver mer sömn. Igår tog jag en extra vilodag, lite synd att det skulle behöva bli så här men kroppen var nog inte redo för hårdveckan än. Förhoppningsvis går det bättre nästa gång det är dags för hårdvecka, då lär jag ha lite bättre grundträning och får jag bara till sömnen och energiintaget på ett bättre vis så kan det nog gå.

Så här ser en trestegsraket ut på ett femtimmars:

9 kommentarer:

 1. Imponerande hårdhet och långa pass. Men hur kan du klara 5 h utan dricka, och avsluta med en stehård långintervall utan att få vätskebrist? Skulle kollapsa i behov av dropp redan efter ett par timmar utan vatten. Utanför fysiska lagar. som en bil som bara fortsätter utan bensin. Häftigt, kör hårt!

  SvaraRadera
 2. Jag fattar inte heller varför du kör utan vatten. Det känns som längdskidåkares tänk på 1950-talet. Eller finns det någon orsak/träningsefekt av detta som jag missat?

  SvaraRadera
 3. Jag hade vatten med mig. Men med flaskan i ryggfickan och under regnjackan så lät jag den ligga där.

  SvaraRadera
 4. Till viss del bortkastad träning om du inte äter och dricker ordentligt enligt min mening. Och det är ju trist om du inte utnyttjar den redan begränsade tid du har på effektivast möjliga sätt. Det är klart att man t.ex. kan "öva upp" fettförbränningen genom att inte inta några kolhydrater, men det verkar inte som att det var ditt syfte? Att inte dricka kan jag inte komma på något syfte med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag åt ju en Snickers och du kan gärna få gå igenom fördelarna med att dricka vatten under träning.

   Radera
 5. Det är ju perfekt att strunta i att äta och dricka under passen om syftet är att bli sjuk och missa en veckas träning. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än så länge är jag ju frisk, men din teori stämmer säkert. ;)

   Radera
 6. Hur lägger du upp maten innan ett sånt här pass? Går du direkt ur sängen och sätter dig i sadeln eller käkar du en stadig hotellfrukost vid fem på morgonen? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Käkade nog en, för mig, vanlig frukost med mjölk, müsli, sylt och ett par mackor till det.

   Radera