Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2013-01-10

Tempopendlat

Igår skulle jag ju hem från jobbet för att hinna iväg på hockeyn, och det skulle ju kunnat gå lugnt om jag bara kommit iväg i tid. Istället blev det ganska stressigt. Funderade lite på tempopendling men dels är ju det ganska jobbigt och dels var det ju massor av is överallt så det var kanske inte så klokt. Så jag stack iväg i ett halvhårt tempo istället. Men efter någon minut kände jag att det var väl lika bra att köra hårt, så jag ökade och kom hem med en snittpuls som motsvarar 86.2% av max efter drygt 57 minuters cykling. Typiskt bra pass.

Idag blir det nog en lugnare cykling, kanske att jag klämmer in någon intervall för skojs skull.
Mikael Flockhart har skrivit ett inlägg om vikt/prestationer här. Han kör mycket på metoden train low - compete high, till skillnad från mig som tränar really high och tävlar even higher. Men så är ju Mikael också mer prestationsinriktad i sin cykling än jag som mest är något av en trivselgubbe som bara tycker om att cykla.
Nu håller vi ändå på med cykling, tänk om detta hade varit en blogg om backhoppning, boxning eller brottning. Då hade det nog varit vikthets. Nu vill jag bara komma tillbaka i gammal god form. Som i sig inte heller var speciellt extrem. Avslutningsvis vill jag bara påminna alla om att idrott på elitnivå inte är något som är hälsosamt.

3 kommentarer:

  1. Vilken Garmin modell använder du? Intressant att se pulskurvan jämfört med höjdkurvan.
    // Tobias

    SvaraRadera
    Svar
    1. Går att se den datan i Garmin Connect för alla Garmins datorer (som kan mäta puls).

      Radera