Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2013-01-05

Grundkurs velodromen

När jag fyllde 30 i slutet på februari 2012 så fick jag en grundkurs i velodromcykling, något man måste genomgå för att få cykla i Velodromen här i Falun. Eller trärondellen, som vissa inbitna kallar den. Idag var det så äntligen dags för mig att använda det där presentkortet och fick en grundkurs under ledning av Göran Land. Det var inte bara jag där, utan sex örebroare och en Ludvikan var också på plats i Främby Hallar.
Började med en timme teori

Som om det inte räckte med min vänstersvängskräck, så upptäckte jag till min fasa att jag lyckats plocka ut lånehoj #13

"Där borta ska ni svänga vänster..."

Cykel-Ola in the house!

Jag imponerade stort med mina balanskonster, foto: Ola

På banan imponerade jag kanske inte lika mycket, men säkerhetszonen hanterade jag med bravur. Foto: David Mayer

Vi körde en del så kallade växlingar, där man turas om att ligga först och "dra" alltså. För cyklarna har ju varken växlar eller bromsar, utan det är ett fast nav som gäller. Lite som på trehjulingen man hade som barn, rullar cykeln så snurrar vevarmarna och det gäller att trampa hela tiden.

Det snurrades och surrades friskt. Vi körde också en och en så fort som man ville, Ola hade kanske snabbast tid och det kan ha varit så att jag var näst sämst. Men det var väl ingen tävling, eller!?

En grundkurs pågår i ca: 4 timmar och kostar 895:-. Man måste gå en grundkurs för att få cykla i Velodromen. I priset så ingår fyra pass och du kan också få köpa ett årskort och då få 895:- i rabatt. Läs mer på Velodromens hemsida.

1 kommentar: