2013-01-24

Goder morgon

Idag var det så kallt att en som väntade på bussen höll för öronen. Mössa hade väl kanske varit att rekommendera, nu när till och med Faluån fått ett istäcke.

---

Idag hann jag se sista 3.1 kilometerna av Tour Down Under. Småkuperad avslutning som blev jobbig för många. Klungan var kanske 50-60 man stor när jag kom in i sändningen och den såg betydligt mindre ut på slutet. Tom Slagter drog igång spurten i den lilla del av gruppen som såg ut att göra upp om det med ca: 300 meter kvar, killen bakom kunde inte hålla rullen och när Goss och Gilbert drog igång spurten var det redan försent. Tom Slagter i ungdomströjan tog därmed in 10 viktiga bonussekunder på Gerrain Thomas som blev fyra och utan bonussekunder idag.
Etappresultat etapp 3:
1. SLAGTER, T (3:36:46)
2. GOSS, M
3. GILBERT, P
4. THOMAS, G
5. VISCONTI, G
6. MORENO, J
7. PONZI, S
8. PIETROPOLLI, D
9. SANTAROMITA, I
10. IZAGIRRE, G

Totalt efter etapp 3:
1.THOMAS, G (GBR) Sky Procycling 9:56:17
2.SLAGTER, T (NED) Blanco 0:05
3.MORENO BAZAN, J (ESP) Movistar 0:06
4.HERMANS, B (BEL) Radioshack Leopard 0:08
5.PIETROPOLLI, D (ITA) Lampre-Merida 0:15

Finländske sverigebekantingen Jussi Veikkanen är faktiskt på 12:e plats och har samma tid som femman i loppet efter tre etapper. Jonas Ahlstrand är nu 102:a totalt.

---

Det är inte bara i Australien man svettas. Alexander Wetterhall rapporterar om dryga 40 grader under ett par av etapperna i det Argentinska etapploppet Tour de San Luis. Efter att ha kört bra i dom två första etapperna så tappade Alexander Wetterhall (eller Alexander Wetternail som hans namn stavas hos Tour de San Luis) mycket tid igår. Kanske var det hettan, eller sparade den tempostarke gossen sig månne inför dagens 19 kilometer långa tempoetapp?
Andra stjärnor på plats är Alberto Contador, Vincenzo Nibali, Joaquim Rodriguez, Sylvain Chavanel och Mark Cavendish. Så svenskarna är verkligen ute i hetluften från början på säsongen, bokstavligt talat!

1 kommentar:

 1. Hej Henrik,
  Trevligt att kunna läsa rykande färska rapporter om hur det går för våra svenska cyklister ute i världen då de svenska så kallade cykelnyhetssidorna verkar bara intresserade av att skriva om turbulensen i förbundet, vad den personen sagt och inte sagt, dopning och produktrecensioner av annonsörers produkter. Kan tipsa om två bra norska sidor som du kan länka till.
  www.syklingensverden.com och www.sykkelnytt.no

  Ha det!
  Robban

  SvaraRadera