Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2008-12-14

Slaktpass.

Som vanligt så här tidigt i vinterträningen och med så många starka cyklister med på turen så blir det lite väl hårt ibland. Vi som startade från Postenparkeringen var; Anders Clason, Oscar Ekstam, Jens Westergren, Magnus Darvell, Fredrik Ericsson och jag.
Min första attack kom efter 14 minuter.

Föll föresten i trappan här hemma när jag skulle till träningen, växelreglaget blev lite böjt... Bra start på dagen. Gick och kände efter hur ont det egentligen gjorde i knäet och så plötsligt försvann fötterna.

Nåja, tillbaka till träningen. Clason vek av efter en halvtimme eller så. Jag var ibland också sugen på att vika av. Mitt knä gjorde så förbannat ont. Speciellt i alla backar då det behövdes power. Och med Fredrik går det sällan långsamt.
Vi tacklingstränade och drog i trädgrenar som hängde över vägen för att få snön att falla på bakomvarande cyklister.
Vi kom till en oplogad väg med översnöade bilspår och Jens hävdade att det skulle bli bättre senare. Jag hävdade motsatsen men vi åkte in där ändå. Givetvis hade jag rätt. Men det var bara en eller två kilometer försök till cykling/gång/löpning innan vi kom ut på en plogad väg igen.
Efter knappt två timmar så började Jens hävda att han var trött. Efter två timmar så skulle Fredrik ta en lite längre sväng. Mitt knä hade börjat kännas bättre och jag blev piggare ju längre passet gick.
I backarna mellan Sågmyra och Rexbo blev Jens trött på riktigt. Han klämde i sig en banan och en gel men såg fortfarande slirig ut, så han fick min marsipan. Darvell gasade och jag försökte desperat hänga med. Tappade istället mer och mer.

Väl i Rexbo insåg både Jens och jag att vi låg illa till när det gällde att hinna hem. Eftersom jag var lite sen igår också så var det viktigt att hinna hem i tid idag. Darvell satte sig som lok och borrade ordentligt. Först försökte jag sitta bredvid, men tyckte det blev för jobbigt. Efter en liten stund vågade jag mig upp igen och en stund senare fick jag sitta ensam först.
Med ungefär milen kvar var det Darvells tur att bli trött. Han fick dock en gel och repade sig ganska snabbt igen.

Dagens data:
Runda: Haghed-Bjurs-Sågmyra-Rexbo-Smedsbo-Hem
Tid: 3.44.43 (effektiv tid)
Snittpuls: 153 (78% av maxpuls)
Högsta puls: 178
Tid i zon 1(65-75% av maxpuls): 56.34
Tid över zon 1: 2.33.09
Tid under zon 1: 15.00
Stigningsmeter: 760
Snittemperatur: -1 grader.
Väder: molnigt

2 kommentarer:

  1. Nu blev jag sugen på att cykla igen. Hoppas jag kan få tag på en ordentlig sadel till nästa helg. :) Köpa på mig lite gel också kanske, borde jag gjort till förra helgen och verkar ju fungera för er så. :D

    SvaraRadera
  2. Varför har du så låg snittpuls? Tar ni inte i på passen?

    SvaraRadera