Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2008-12-31

08-distans.

Mannen, myten, legenden, Henrik Öijer.
Foto: Pontus Johansson


Distans i Stockholm alltså. Jag hade räknat med många stopp, och så blev det också. Konstigt annars med den trafiken och mängden korsningar som finns här. Inte direkt som Falun där man kan köra distanspass utan att använda bromsen. Alla småstopp och liknande gjorde ju att snittfarten blev ganska låg och så också snittpulsen. Vi cyklade ut till Nackareservatet och körde lite på grusvägar/motionsspår där. Sedan dönade vi hem igen.
Vi var tre med cross och en med MTB. Jag var den enda med dubbdäck. Några blev tröttare än andra, men vi tog då i allihopa. När vi kom in i skogarna så blev intensiteten betydligt högre, speciellt i backarna.

Här har vi stannat. Det var tydligen en plats för obligatoriskt kiss/matstopp.


Dagens data:
Runda: Sundbyberg-Nackareservatet-Sumpan-hem?
Tid: 4.24.45 (effektiv tid)
Snittpuls: 138 (70.4% av maxpuls)
Högsta puls: 172 (87.8% av maxpuls)
Tid i zon 1(65%-75% av maxpuls): 2.25.37
Tid i zon 2(75%-85% av maxpuls): 57.30
Tid i zon 3(85%-90% av maxpuls): 3.40
Tid i zon 4(90-100% av maxpuls): 1.39
Distans: 94 km
Snitt och maxhastighet: 21.8
Stigningsmeter: 810
Snittemperatur: -2.
Väder: Fint värre.

6 kommentarer:

  1. Galningar, ni träffas norr om stan och väljer att åka söderut. Söker ni trängsel och rödljus? Nä nästa gång får ni åka norrut, bara att skicka i dyngen och ni kommer få ett jävla slätdrag. Passa på nu Henkan det går att snitta över 30 på 6 timmars passen där om man kör på vinter mtb så du fixar nog 35 på din supermaskin.

    SvaraRadera
  2. ja, det var en galen runda ni körde. det går annars att köra sumpan-hellas utan att nudda bromsen också, men det är knappast den roligaste vägarna att träna på. du bor ju på järvafältet. skicka i dyngen och kör till vaxholm eller nåt istället. kör du 5 h hinner du till gottröra och tillbaka. där är det fina vägar, och du har åkersbergaberget inom räckhåll (bästa backen som inte är "man made").

    SvaraRadera
  3. Va är de för jävla klagomål! För de första var de en super fin runda och för de andra flöt de på riktigt bra. Och vill man köra fortare så är de väl bara att gå upp och dra.

    SvaraRadera
  4. Imorgon kör jag distans. Är du kvar i stan kan du ju haka på. Norrut kanske, så att folk slutar klaga.
    Ett jävla meck med samordningen såklart..., men om man siktar på start från norrtull kring 09:00 och sedan åka norrut.

    SvaraRadera
  5. Fördelen med att bo i en förort kan annars vara att slippa åka in till stan för att samlas.

    SvaraRadera
  6. Jo, stadsborna samlas i stan och beger sig sedan ut på landet för att cykla. Förortsbor kan dra nytta av sitt läge genom att ansluta på vägen ut liksom. Ibland måste förortsbor åka in till stan i alla fall, om turen går mot ett annat vädersträck. Men det är ju själklart....

    SvaraRadera