Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2008-12-20

Gott och blandat.

Börjar med mina hjul, eller det som i sommar ska bli mina hjul. Sabine Spitz vann OS-guld på ett par superlätta hjul som fick igång många viktnördar. Dom hjulen ska enligt dom flesta källor väga 1083. Och hela hennes MTB 7.3 kilo. Rätt lätta grejer alltså. Med lite (eller jättemycket?) tur så kommer mina hjul vara ungefär lika lätta som hennes.Det kommer vara sveriges lättaste MTB-hjul för skivbroms, om ingen annan ute i någon stuga har fipplat ihop något grymt.
Lite vikter:
Fälgarna väger 522 g tillsammans.
Nipplarna väger 17 g.
Naven _ska_ väga 189 + 104 gram.
Det blir 832 gram. Och då har jag 251 gram att lägga på ekrarna om det ska bli Spitz-lätt. Det kan gå. 268 gram eker och hjulen kommer väga 1100 g. Om bara nav och ekrar väger som dom ska, så kommer den gränsen iaf att klaras av. Det blir grymt. Lätt.

Nog hjulat.
Det bränner i mina ögon när jag läser om Lance och hans dopingtester. Klart karln ska testas ofta. Han är ju en av dom (den) med flest dopinganklagelser hängandes över sig och han har flera gånger visat sig omänsklig. Sedan han annonserade sin comeback har han blivit testad elva (11) gånger. Jag har under hela min livstid blivit testad noll (0) gånger.
Så här skriver han om sitt senaste test:
"UCI control. They flew a guy from Germany for it. That makes a ton of sense."
"Btw, this control was for blood AND urine."
Så här skrev han om sitt tionde test:
"Guess what?!? Drug control. #10. Unreal.."
Han borde vara glad att dom testar honom. Det är ju inte som om cykelsporten inte genererat något till honom. Om han inte har något att dölja så borde han vara glad över att han bevisas vara ren. Nu.

Det snöar väldigt mycket just nu. Det ska bli kallgrader också, kan bli en fin tur till Faluns högsta berg snart. För när det ligger ett snötäcke över bygden, det är ett par minusgrader och solen skiner, då sticker jag dit.

4 kommentarer:

  1. Inte lätt att vara Lance Armstrong. Men förstår också varför han testas så.

    Låter som finväder de, bättre än regn. :)

    SvaraRadera
  2. Känner igen de där navvikterna, finfina nav det där. Men inte tar du väl dem i tråksvart när du kan välja mellan hela regnbågens färger !

    SvaraRadera
  3. Jag funderade ett tag på guld, men valde svart. :)

    SvaraRadera
  4. Vikten på nav/fälg kan du ju alltid justera med lite Dremmelarbete :-)
    Apropå dopingtest kan man ju undra hur smart det är och flyga testare runt världen rent miljömässigt och även nyttan att kolla med 4:a dagars mellanrum som för Lance ? Att han ska testas mycket däremot råder det dock ingen tvekan om, det är bra med en garanterat ren comeback :-) / Thomas

    SvaraRadera