2008-12-18

MTB 2009

Men först en reflektion över 2008-sammanfattningen;
2007 var kanske mitt bästa landsvägsår och 2008 mitt bästa MTB år. Anledningar till detta finns det säkert många. Men, jag kan nu avslöja för er vad som gjorde skillnaden mellan dom två åren.
Materialet.
Kom inte och säg att cykel inte är en materialsport. För visst borde 2008 också ha varit min bästa landsvägssäsong, om jag nu var starkare i år? Men, 2008 hade jag bara ultegra på min racer. 2007 hade jag Dyra ace. Inte så konstigt då att det gick snabbare 2007...
Och när det gäller MTB så hade jag ju en ram i metall (!!!) på min MTB och en inte jättevass gaffel och ett par vanliga hjul 2007, och i år hade jag plastram, svinlätta hjul och en bra gaffel. Alltså blev det en bättre MTB-säsong för mig.

Solklart!


2009.
Som rubriken på inlägget talar om, blir det mycket MTB. Kanske till och med bara MTB. För att jag inte ska fuska för mycket, så ska jag inte ens skaffa mig en asfaltscykel. Min förhoppning är dock att ha en cross och ett par landsvägsdäck, kan ju vara bra till träning om inte annat.
Och eftersom det är materialet, och verkligen inte cyklisten, som avgör så ska jag ha en grymfin MTB.
Förutom att ha en fin cykel, så har jag också tänkt att tävla lite. Faktiskt. Det kommer bli färre tävlingar för min del, jag har ju familj nu och vill inte vara borta varje helg.
XC-Cupen kommer jag prioritera bort. Ev. kör jag Borlänge tour, om dom flyttar helg så den inte krockar med Billingeracet. Min inriktning 2009 blir mot långloppen. Då främst långloppscupen och långlopps-SM som jag vill köra bra på. Ska kolla om det inte går några norska tävlingar som passar också, Norge är ju faktiskt närmre än dom flesta tävlingar jag brukar åka till.
Långlopp får alltså prio 1. XC-tävlingar, om det passar väldigt bra för mig och familjen. Landsväg blir nog kanske Solleröloppet på sin höjd. Och kanske något Kermislopp, som jag såg skulle arrangeras i Falu kommun.

Varför långlopp då?
För att det är där jag kör bäst, och det är dom tävlingarna jag tycker är roligast.

3 kommentarer:

  1. Därför jag inte är så snabb, bara för jag har en ram i metall, skit också.

    Tråkigt med färre tävlingar men får då hoppas vi ses i Strömstad första helgen i Augusti istället också. :)

    SvaraRadera
  2. Skitbra! Då gör tvärtom!

    SvaraRadera