Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2008-09-21

Version 2.

Okrönte konungen av ordbajseri har skitit i det blå skåpet igen.
Igår sprutlackerade han sin hemsida med sedvanlig bokstavsdiarré.

Som en klok (nåja, han är från Örebro..) man en gång sa..:
"Det finns alltid två versioner av en historia. Oscars version och sen sanningen..."

Jag läste lite om Oscars version av världen igår:
"alla nonchalanta barnfamiljer som kör över folk med sina stora fula barnvagnar. De flesta fattar enligt honom verkligen inte att det finns fler än dem i denna värld. Som om det skulle vara så speciellt att få barn, det är ju f*n svårare att få bilkörkort. Vem som helst kan ju ploppa ut en unge. Nu behöver man ju inte ens vara hone och hana. Det går ju att köra hona hona och hane hane också. "

"Sen fick herr Ekstam förklarat för sig att barnbidraget hade kommit och "man" tydligen måste ut och visa upp ungarna på alla cafér och butiker som finns. Eller ja de barnvänliga i alla fall. Så Oscar bestämde att Maria och han skulle gå till Café Du & Ja. Litet, trångt, mysigt och alldeles fritt från skrikande störande ungar med tillbehör. Perfekt."

Tycker det verkar som "herr Ekstam" behöver ha fler saker förklarade för sig...
Det känns härligt att man har killar som Oscar i sin närhet. Speciellt när man har familj med tre barn.
Men det är klart, Oscar ska ju inte behöva spendera tid med min eller Jens familj. Vi har ju skrikande, störande ungar med tillbehör.

Jag får intrycket att Oscar saknar empati och respekt för andra människor.
Visst, han snackar ofta utan att tänka. Men det gör ju inte saken bättre.

Nåja.
Nog pratat om Oscars version, nu tar vi en titt på sanningen.

Det är inte lätt att ta sig fram med en barnvagn, speciellt inte, om man som vi, har en syskonvagn.
Det börjar redan när vi ska ta bussen in till stan. Ofta "märker" inte busschauffören personer med barnvagn som vill kliva på utan vi får be aset bakom ratten att öppna dörren åt oss.
Skulle han sänka bussen, som han kan, för att underlätta införandet av vagnen så är det en bonus. Har man riktig tur kan man få släpa upp ungar och vagnen för en trappa i bussen...

Bussarna här i stan har plats för barnvagnar och rullstolar.
Men platsen är för liten på många bussar, iaf om man råkar ha en syskonvagn. Ska också någon annan med barnvagn åka med så sticker vår kära vagn ut i gången. Detta gör att om man inte är elitcyklistsmal så blir det trångt att ta sig förbi och råkar man väga några tjog kilo för mycket så kommer man inte förbi.
Så där sitter man och tvingas be om ursäkt för att dom inte kommer förbi. Som om det vore vårt fel att bussarna inte är nog barnvagnsanpassade och för att den där tjocka tanten gillar fika mer än motion.

Väl på stan så måste man, var femte meter, be nonchalanta människor som inte fattar att det finns fler än dem i denna värld att flytta på sig. Efter den tvåhundraelfte "ursäkta mig" börjar man givetvis lacka ur lite.
Och eftersom nonchalanta människor, utan respekt för andra, inte gärna flyttar på sig. Så tvingas man ofta snudda vid dom med vagnen, för att dom ska kunna fatta att man vill fram och förbi.

Inne i affärerna utnyttjas givetvis ytorna maximalt och dom har ofta bara gångar som är så stora som dom måste vara för att också rullstolar och barnvagnar ska komma fram. Står det då någon människa i den gången så förstår ni att det blir svårt.
Ofta går barnvagnsmänniskorna omvägar i affärerna, bara för att kunna ta sig fram.


Nu känner jag att jag pratat nog om detta, dags att byta om och åka till Lugnet för en kall träningstävling i dimman.

10 kommentarer:

  1. Man undrar ju lite över Oscars uppväxt efter att ha läst citerat inlägg... Antagligen är han för harig för att klara av att bilda familj med tillhörande barn ?! Ivf var det nog det minst "politiskt korrekta" uttalande jag någonsin läst :-/ T

    SvaraRadera
  2. Känns som om oscar bajsat på sig rejält denna gång.
    Men det är väl tufft för grabben när det inte går så bra med cykelkarriären.

    SvaraRadera
  3. Oj tog du åt dig? Jag syftade inte ett dugg på dig/er. Läste inte ditt inlägg förrän efter träningen och det var ju roligt att du inte sa något då...

    Så jag får väl skriva min sanning då:

    Jag står för vad jag skrivit, det är inte ett dugg med bajssnack. Alla är vi olika och jag råkar vara en av dem som säger vad de tycker. För jag är inte ensam om att tycka som jag skrev.

    Men så har jag inte barn heller och vill för tillfället inte ha det heller. Och då lever jag tydligen i en annan värld som inte är sann?
    Även om staten/samhället tycker att alla ska skaffa barn för att säkerställa rikets framtid. Så betyder det ju inte att alla ska underkasta sig det. Det är ett fritt land med många olika viljor.

    Cyklingen har inget med mitt inlägg att göra. Jag tycker denna säsongen gått bra faktiskt. Även om förra säsongen var bättre resultatsmässigt.

    Sen är det ju lätt för er anonyma att gömma sig bakom internet. Men det visar ju bara att ni inte vågar stå för det ni skriver.

    Det var mina "fem cent" för denna gång. Diskutera gärna vidare om rätt eller inte. Jag nekar ingen en fri vilja.

    SvaraRadera
  4. Oscar: Du har ju redan skrivit "din sanning" i din blogg. Du står ju får vad du skrev säger du. Det du skrev syftade på i princip alla med barnvagn. Du skrev inget om att det finns undantag. Du skriver här att du inte snackar bajs men jag upplever det mesta som du skriver som rent bajs och inget annat. Tror du att alla som skaffar barn underkastar sig regeringens önskan om att säkerhetsställa rikets framtid? Det var det största lasset med skit jag läst isf. Du lever helt klart i en värld som inte är särskilt sann och det har inget med att du inte har barn att göra. Det är inte första gången som du skriver liknande saker. Det verkar helt enkelt som att du har svårt för alla som inte är som du, detta trots att du skriver att alla har olika viljor osv. Jag har alltid tyckt att du verkar vara en rar och ömsint person men nu vet jag inte. Du skriver i din blogg som om du vore en sociopat light med narcisstiska drag. Man får känslan att du tycker att alla ska akta sig när du kommer å går ner för gatan. Jag menar, vilken idiot som helst borde förstå att det är lättare för en person utan vagn att gå lite hur som helst än för en som kommer med barnvagn. Man kan ju inte svänga hur som helst bara för att det kommer folk å går framför en. Som sagt lite lättare att bara hoppa åt sidan om man är en fotgängare än att försöka flytta en barnvagn som väger 15 kg+ innehållet som väger 6 kg + 12 kg och sen en stor väska med innehåll som kanske väger ca 9-10 kilo. Inte ens du, Oscar, skulle orka flytta vagnen åt sidan då. Så vi med barnvagn är inte nonchalanta. Vi har inte stora fula vagnar. Vi har nödvändiga redskap för att kunna ta oss ut med våra barn som vi faktiskt skaffat för att vi älskar dom och inte för att någon annan vill det.

    SvaraRadera
  5. Nu är ni lite väl hårda mot oscar, han får väl tycka som han vill. Och kanske finns det lite ironi med i de han säger också? ni behöver ju inte hoppa på han sådär...

    SvaraRadera
  6. Ronya: Tråkigt att du uppfattade det så.
    Jag har inget emot alla barnföräldrar, vill dem heller inget illa.

    Alla har vi väl rätt att vara irriterade ibland? även du?

    Och det där med vagn verkar vara något som ni båda hängt upp er på. Det var inte det jag menade med inlägget, det var bara ett exempel.

    Jag har full förstående för att en vagn är svår att manöverera. Och anser heller inte att alla ska rätta sig efter mig. Du känner ju mig så jag hoppas att du förstår och vet att jag är en hjälpsam person. Jag försöker vara det i alla fall.

    SvaraRadera
  7. Instämmer med Jone...kan vi inte försöka att hålla sams i den här lilla byn vi bor i...å varför kan ni inte ta denna diskussion öga mot öga.
    Nää..först lite blod sedan kramar!

    SvaraRadera
  8. Oscar: Jo jag har ju alltid tyckt att du är en bra människa men förstår ibland inte saker som du skriver. Klart att alla kan vara irriterade ibland och på allt möjligt men man får väl tänka efter både en och två ggr på vad man säger och skriver. Eller hur?

    Robban: I dagens it-samhälle finns det knappt öga mot öga. Det är skärm mot skärm som gäller!

    SvaraRadera
  9. Jag hånglar då öga mot öga..å inte skärm mot skärm :-) Förresten min mormor föredrar fika framför motion och hon är en väldigt bra människa. ;=)

    PS. Jag längtar redan till nästa crossträning hehe DS.

    SvaraRadera
  10. Robban: Jag gillar din mormor. motionerade igår och framsidan av mina lår dödar mig idag. Jag hade hellre fikat.

    Jag menade förstås inte att allt sker skärm mot skärm. Man får inte två barn på 15 månader om det är så...

    SvaraRadera