2018-07-25

Bilder från Nimis

Hej och god morgon!

Igår var vi i mikronationen Ladonien där Lars Vilks skulptur Nimis finns. Nimis är alltså en träbyggnad som han byggt av drivved, pinnar och lite brädbitar. På ren svenska så ligger den i Höganäs nere vid kusten. Att ta sig dit och därifrån är inte lätt då stigen är allt annat än lätt och tillgänglig. Det krävs en hyfsad kondition och ett par bra skor för att ens kunna ta sig dit (och därifrån..). Dessutom så är det inte så väldigt välskyltat då det är ett svartbygge som olovligen placerats där. Eller så är det konceptkonst. Det där tvistar Vilks och myndigheterna om... Vi åkte till parkeringen för Himmelstorpsgården, gick upp för trappan, tog vänster vid hästhagen och sedan höger vid gården. Där följde vi orange och blåa ledmarkeringar en bit innan vi såg alla människor avvika från leden ner i mer svår terräng. Det fanns blekgula pilar, markeringar och "N" på träden som visade vägen.

Entrén.

Inte helt lätt för en treåring att gå ner i Nimis, men det gick. Att möta andra som var på väg upp var inte heller helt lätt. Jag tror inte att Lars Vilks hade räknat med 40,000 besökare per år dit då gångarna ibland är väldigt trånga.

Tornen, som barnen klättrade upp i.

Mäktig koja!

Vi kollade också till Arx, en byggnad nere vid stranden.

Sedan skulle vi bara gå tillbaka också... Spara lite krafter till vägen hem, ta med något att dricka och en mellis. Vi åt lunch på parkeringen när vi kom dit och hade med oss en flaska vatten.

Häftigt ställe och väl värt ett besök. Våra barn tyckte det var hur kul som helst och även stigen dit och därifrån bjuder på en utmaning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar