Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-04-18

SM-guld och tiden före GPS

Hej!

Börjar med att gratulera IBF Falun till sitt tredje raka SM-guld i innebandy. När det stod 1-2 och Linköping var nära att göra 1-3 så var jag rätt orolig faktiskt, men så vände man direkt i IBF och gjorde istället 2-2 i slutsekunderna av andra perioden. I tredje så körde man över Linköping och gick till 6-2. Då var det liksom klart och att Linköping gjorde två tröstmål gjorde inget.

Idag har vi fixat lite i garaget och cykelrummet. Eller ja, Ronya har fixat jättemycket i garaget och jag har fixat jättelite i cykelrummet. Men ändå. Vi har fixat. I garaget finns nu min gamla karta:
Det var den här jag använde förr, när jag var ny i cyklandet och ville hitta någon ny runda eller någon ny väg att cykla. Kanske en ocyklad backe att testa eller en ny ort att besöka. Inte direkt lika smidigt som med dagens teknologi och ruggigt svårt att memorisera rundorna. När man väl cyklade fel så gick det inte heller att plocka fram telefonen och kolla vart man var med Google Maps, utan det fick bli lokalsinnet som fick jobba. Nu har jag terrängkarta i cykeldatorn och kan planera rundorna i Garmin Connect. Betydligt smidigare, speciellt när man är ute och cyklar. Tack och lov så får jag ju fortfarande studera kartor innan turer för att hitta någon bra runda, men även det arbetet är ju så mycket lättare nu än det var på papperstiden.

2 kommentarer:

  1. Jag har kvar en av de första kartorna jag använde som mtb-rookie. Jag hade tagit med en liten kartbok och kopierat på jobbet. Använde plastficka och ritade ut med röd penna de turer jag skulle åka. Det hade sin charm och jag använder faktiskt kartor mer än gps även i dag. Framförallt i fjällen när jag cyklar där. Kartor är speciellt, finns inget roligare än att studera dem.
    Fint att rama in dem så där som du gjort :-)

    SvaraRadera
  2. Eftersom jag vek upp och vek ihop kartan så ofta så började den gå sönder, så då köpte jag en ram som den kunde sitta i istället. Det var ju inte direkt billigt med kartor, tyckte jag då.

    SvaraRadera