2015-04-19

2015 Amstel Gold Race, live!

Hej!

Ny helg, ny cykeltävling live. Idag är det Amstel Gold Race, tävlingen som startar Ardennerveckan. Vi har kört kullerstensklassikerna och nu väntar några andra klassiker där backar står i fokus. Inga klättringar just, utan mer backar. Ja, ni ser ju själva på banprofilen:
Det är upp och ner ta mig tusan hela dagen. Stackars cyklister, kul för oss!

För er som vill studera en karta över Amstel Gold Race så ser den ut så här:
251 kilometer back-kärlek!

En avslutning som gjord för Philippe Gilbert!

Kolla till exempel avslutningen på VM 2012 som avgjordes i samma backe:

Backar och Ardennerveckan hör ihop och Philippe Gilbert är som gjord för Ardennerveckan.

Många håller Philippe som favorit och han ligger även mig varmt om hjärtat. Men farbror är ju lika gammal som mig och han kanske har haft sina bästa år. En annan vass cyklist som jag tror på idag är Michał Kwiatkowski. Joaquim Rodriguez, Michael Matthews och Dan Martin är andra cyklister som borde trivas idag. Alla är cyklister som har en bra "kick" och hanterar backar bra. En klättrare som är intressant här är också Vincenzo Nibali som annars mest är synlig i dom stora etapploppen. Men han är skicklig både uppför och utför och hanterar nog stressen mellan bergsprisen på ett bra vis. Idag gäller det att sitta långt fram i klungan och inte hålla igen utför.

Här kan ni se hur det gick till förra året:


Eurosport sänder live från klockan 14 och det här vill ni inte missa, Vacchi och Adamson kommenterar. Har ni inte Eurosport eller Eurosport player så får ni klara er med Amstel Gold Race via live stream, även den sändningen startar klockan 14.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar