2015-01-08

Tjipp!

Sista bilden på Bin Saaben. 

Motorn har skurit och verkstaden anger 29.000 i kostnad för att fixa gamla bettan. Om vi skulle haft bilen hel och försökt sälja den så skulle vi kanske i bästa fall kunna få ungefär så mycket för den. Eftersom vi ändå behöver en bil som sväljer minst 6 pers och har gott om utrymme för packning (barnvagn, helgvistelser med hela familjen etc) så kommer vi inte att bekosta denna reparation. Det här är givetvis bedrövligt och redan imorgon eftermiddag börjar ett logistikpussel då vi inte längre har en bil. Jag har eftermiddagsmöte på jobbet och Ronya är hemma med Frida. Visst, det finns bussar, men ingen från där vi bor till där skolan ligger. Så det blir ett äventyr på nästan två timmar för att hämta barnen med buss.
Aja, nog med detta Adam Steen-gnäll. Ni kan säkert mer om bilar än vad jag vet, så vad ska vi ha för något? Det blir ingenting nytt, utan något begagnat. Det ska få plats 6 pers och typ barnvagn och en cykel eller fem.

Allt är ju inte bara elände för att vi är billösa. Här ligger Frida och och vilar. Vi är friska. Ja, ni förstår. Det blir ju bara lite plötsligt när bilfan bara dör sådär och vi är många i en aktiv familj. Har jag sagt att Ebbah har tre innebandymatcher i Borlänge på lördag?

Träningen i morse var ju skitskön. Kanske inte att genomföra den, men efteråt. Ni förstår? Imorgon ska jag ju lämna barnen på skolan vilket innebär sovmorgon (börjar skolan 08:10). Funderar på att spendera den där sovmorgonen på testcykeln. Träna bör jag. Alternativet är att träna efter jobbet men då brukar jag vara tvärfärdig.

Nu är det tydligen sovdags här på bygget. Dags att väcka Frida så att hon kan somna snart igen...

5 kommentarer:

 1. Har en VW sharan och är toknöjd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1 på vw. Sharan eller Caravelle

   Radera
 2. Volvo XC 90 börjar bli löjligt billiga nu när den nya modellen står runt hörnet! Köp en 3-4 år gammal D5 Automat 7 sitsig med så mycket "lull-lull" som möjligt så får du en fantastisk bil med stora utrymmen och även en av de säkraste bilarna som finns för din familj. Akta dig för bensinmotorerna, 2,5 T och V8, dom är mycket törstiga!

  SvaraRadera
 3. Jag kör en Opel Vivaro med plats för 6 pers och med lastutrymme som tar 3 cyklar + barnvagn :)
  Typ en sån här funkar ju oxå
  http://www.blocket.se/varmland/Opel_Vivaro_Combi_L2H1_9_pers__56843430.htm

  SvaraRadera
 4. Sharan, världsklass! Vår nya landade före lucia och är grym. Borde gå att hitta en begagnad t bra pris. Lycka till, det är härligt med bil(jävlar)./stef

  SvaraRadera