2015-01-01

Rapha Festive 500: check!

Mysig morgoncykling på den nya cykelbanan mellan Bergsgården och Grycksbo.

Efter cykelbana och riksväg var det här väldigt välkommet. Småvägar is the shit!

Ett "naturligt stopp".

Torrberg, med utsikt ner mot Leksand.

Någonstans i Häradsbygden utanför Leksand.


Flottbron över Österdalälven i Gagnef.

Älvmötet i Djurås, här möter Västerdalälven (vänster i bild) Österdalälven (höger i bild) och bildar Dalälven (rakt fram).

Här var jag klar med mina 500 kilometer från julafton till nyår. Då hade jag nästan 20 km kvar hem...

Alltså, jag förespråkar användande av cykelbanor, men ibland finns det tillfällen då jag istället väljer vägen. Som när man inte snöröjt cykelbanan på hela vintern, men valt att snöröja körbanan på bekostnad av cykelbanan. Skämmes, Borlänge kommun!

Sådär, då var Rapha Festive 500 avklarat även detta år. Har nu deltagit alla fem år och också kört 500+ km varje år. Enligt Garmin Connect så blev det 518,76 km på 23 timmar och tio sekunder. Ett snitt på 22.6 km/h. Det tyngsta av dessa fem Festive-500 år var det första år 2010 då jag snittade 21,6. I fjol och 2011, då jag också vann hela Festive 500, höll jag 24.9 km/h i snitt.

Olika väder och underlag ger helt klart olika hastighet, inget konstigt med det. Igår hade jag ritat in en tolvmilarunda för att klara av utmaningen med lite marginal och samtidigt få en fin tur. Till skillnad mot dom fyra kalla turerna så fick denna en snittemperatur på -0,9, rena rama sommarvärmen! Hade faktiskt 3,5 plus som varmast, i närheten av älven. Den värmer väldigt mycket den där Dalälven, för så fort jag kom en bit därifrån så sjönk temperaturen igen. När jag kom hem så var det minus 1,2. Värmen igår gjorde dessutom att farten blev betydligt högre än tidigare dagar då jag skrapade ihop 24,7 kilometer i timmen på passet.

Ber om ursäkt för alla siffror, men jag älskar ju sånt. Känslan på passet var jättebra, helt klart den bästa sedan... Ja, sedan någon gång tidigt i höstas kanske. Benen hade tryck och kroppen ville verkligen cykla. På slutet verkligen stampade jag på pedalerna, fin känsla det. Turen var kuperad i inledningen och slutet, men för det mesta så var det ganska platt. Fina omgivningar och många cykelminnen längs den här rundan.

Nu ser jag det som att jag kommit igång med träningen och fått en grund att bygga vidare på. Skönt det efter en skräpig höst!

Garmin-data:

1 kommentar:

  1. Bra jobbat! 500 km på en vecka vintertid är inte fy skam.

    Riktigt fina bilder.

    SvaraRadera