2011-12-21

Bra och mindre bra SCF!

Vi börjar väl med bra?
Följande kunde man läsa i senaste styrelseprotokollet:
"FÖRSLAG OM INFÖRANDE AV UTRUSTNINGSREGLER
På förslag från Regel & Kommissariekommittén beslutades införa begränsningar i TR gällande
cyklar för ungdom från säsongen 2013"

Jag skrev ju ett kort inlägg och önskade detta i okrober, bra att SCF:s styrelse lyssnar på mig!

Mindre bra:
Vätternrundan och Cykelvasan stormar mot beslut om att SCF inte längre kommer erbjuda rabatt till arrangörer med fler än 6000 deltagare.
Arrangerar man en tävling så betalar man en summa till förbundet för varje anmäld cyklist:
Tävlingsavgift, från arrangören till SCF
- Ungdom 0:-
- Övriga klasser: 20:-
- SM, JSM, USM och VSM från arrangören till SCF 100:-
-Deltagaravgift inkl. försäkring, vid Motionsarrangemang, från arrangören till SCF
för de första 6 000 deltagarna. 20:-
Därefter per deltagare 5:-

Förbundet kommer ta bort begränsningen från 6000 deltagare från och med 2013 och detta gör att arrangörer med fler än 6000 anmälda kommer få betala 15 kronor mer per cyklist utöver de där 6000 som redan kostar 20 kronor. Dettta skulle göra att SCF år 2013 skulle få ca: 600.000:- mer, bara från dessa två arrangörer! Pengar som förbundet säkert behöver eftersom de räknar med ett underskott på 750.000:- under 2012. Så här står det i senaste protokollet:
"gränsen för nedsättning av tävlingsavgift höjs till 6000 anmälda 2012 för att helt tas bort 2013"
Egentligen tycker jag att SCF gör rätt i att det skall vara samma avgift oavsett antal anmälda cyklister. Varför ska bara de allra största loppen få en rabatt? Nej, lika för alla är bra, men jag skulle vilja se den avgiften sänkt. Jag skrev ju ett långt inlägg igår där jag bland annat berörde att det kan vara kostsamt att arrangera cykeltävlingar.
Nej, halvera summan. Det skulle fortfarande bli en ökad kostnad för Vätternrundan, men en lättnad för alla andra tävlingsarrangörer och vi skulle ha lika förutsättningar för alla. Igår skrev jag ju också ett förslag om olika tävlingskategorier där de lägre kategorierna av tävling borde slippa avgift helt.

1 kommentar:

  1. Bra inlägg o tycke av dig
    Det enda som är fel i detta o som blev fel var dålig kommunikation mellan berörda parter. Vilken summan skall vara kan diskuteras i all oändlighet o kommer att vara olika från person till person. För mig som cyklist med en cykel för 60 papp så kan jag inte förstå upprördheten av tex en licenshöjning med en hundring per år eller om startavgiften till Vasaloppet är 1400 eller 1380, eller om startavgiften till vätternrundan är 1250 eller 1270!!!!
    Titta bara på hur bra Norge gör det ihop med de stora loppen o deras förbund har en bra ekonomi kontra SWE o ni ser ju skillnaden på resultaten oxå.
    Sverige måste hjälpas åt att utveckla hela kakan o utan samarbete funkar det inte tyvärr

    SvaraRadera