Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-12-20

Två Falucyklister blir proffs

Falu CK-cyklisterna Johan Carls och Joel Håland har skrivit på för franska laget Team Tarbes Pyrenées

Team Tarbes Pyrenées är ett franskt lag i den tredje nationella divisionen. Lite kortfattat kan jag berätta att det finns tre internationella proffsdivisioner, under dessa finns det en hel del semiproffslag i olika nationella serier och det är ett sådant som dessa unga grabbar hamnat i. Sveriges bästa lag, Team Cykelcity, tävlar i den tredje internationella divisionen som en jämförelse. I Sverige har vi bara en division eftersom man kan välja fritt om man vill tävla i elit eller senior. Det är alltså inget internationellt proffslag, men grabbarna kommer ändå leva proffsliv och få tävla mycket i bra tävlingar och mot bra motstånd. Till att börja med kommer de att tillhöra laget från månadsskiftet januari-februari 2012 och fram till oktober 2012. När de tävlar på hemmaplan (SM plus eventuellt någon mer tävling) kommer de fortsatt att tillhöra Falu CK, vilket jag är glad över. Grabbarna kommer helt klart vara saknade här på hemma, men en sådan här chans går ju nästan inte att tacka nej till. Det är inte bara en sportslig utveckling som väntar utan de kommer givetvis även utvecklas på det personliga planet av att bo i ett främmande land där de inte kan språket och skall försöka passa in i deras idrottskultur.
Jag frågade Johan hur dom fått kontakten med detta lag och det visade sig vara via Facebook faktiskt, där någon följt Johans framfart och nu behövde nya cyklister.
Jag önskar dom ett stort lycka till och ett jättegrattis till denna möjlighet!

Om någon vill få mer information kring detta så kan ni kontakta mig så ska jag vidarebefodra deras kontaktuppgifter. Självklart har falupojkarna en blogg också!

1 kommentar:

  1. Otroligt roligt för grabbarna men jag ser en utarmning av svensk cykelsport på sikt. Jag hade självklart gjort likadant om jag fått chansen för 20 år sedan. Nu har vi förlorat 4st cyklister i svenska elitklungans mellanskikt(i mina ögon) till frankrike, alla fyra är duktiga lovande cyklister som skulle behövas i den svenska elitklungan för att få fart på tävlingarna, dock har ingen någon större internationell erfarenhet och ingen har väl profilerat sig som toppcyklist här hemma(vad jag vet) jag ser en risk med att det blir för hårt för fort men största risken är att vi inte har någon kvalitet kvar här hemma alltså MÅSTE en U23 cyklist åka utomlands om 5 år om detta fortsätter = färre cyklister hemma, ingen rekrytering etc.....självklart ska svenska cyklister ut i europa men vi måste fundera på att höja nivån här hemma, hur kan vi göra för att behålla dessa grabbar i Sverige och få fler lag med hög standard?

    Till sist! Lycka till Grabbar.

    SvaraRadera