Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-12-06

Ny våg - julklappstips? +ANNAT!

Jag är ju inte sjukt viktnördig eller så när det kommer till cyklar och cykelprylar, men jag gillar ändå att ha koll på vad grejerna jag har väger. Hade en "fiskevåg" tidigare som jag köpt på någon lågpriskedja, men den fungerade rätt dåligt mot slutet och krävde batterier som aldrig fanns i någon butik. Så nu har jag skaffat mig en ny våg som drivs med två AAA-batterier. Det kanske inte blir årets julklapp, men en julklapp som passar till de flesta cykelintresserade. Man måste ju inte väga cyklar heller, vågen fixar upp till 44 kilo så man kan använda den till mycket och den kostar bara 119:-. Enligt Coolstuff.se så är den ju enligt titeln en bagagevåg men jag har vägt ungarna med den också. Det första jag vägde var vintercrossen, fullt utrustad väger den nu 12.66 kg. Bara dubbdäcken gjorde cykeln 1.05 kg tyngre! Sadelväskan väger ju in på knappa 900g så den ser ju också till att hålla vikten hög. Vintercyklar ska väga mycket, det är ju sen gammalt det.

Eftersom ni inte bara vill läsa om prylar utan också om mitt fantastiska liv så kan jag berätta att jag har väldigt mycket på jobbet just denna vecka och början på nästa. På fredag skall jag dessutom flytta ur mitt kontor för att vi ska flytta runt lite personal i våra lokaler. Detta gör att jag kommer bli utan fast plats en stund och kommer först hålla till inne hos chefen för att sedan flytta till ett rum som blir ledigt innan jag till slut flyttar in i det rum jag skall ha.Tre flyttningar på kort tid alltså. På måndag morgon jobbar jag i Falun då vi sjösätter en ny busslinje (709) och själva hållplatsskyltningen ligger ju på mig. Dessutom har jag hand om en del med alla anslag och stolptidtabeller. Tittar ni på en busstidtabell på en busshållplats i Dalarna någon gång så är det rätt troligt att jag haft ett finger med i spelet där. Högst troligt faktiskt. Så, då vet ni allt om mitt jobb också.
Har bland annat ordnat ny topptavla åt denna hållplats och skall montera upp den tidigt på måndag morgon.

På det mer personliga planet är jag rätt nöjd men trött. Idag somnade jag på bussen när vi kom in i Falun, tack och lov vaknade jag när bussen stod på den hållplats där jag skulle av! Hade ju inte blivit kul annars då jag skulle med nästa buss för att hinna hämta barnen på dagis.
På väg hem från dagis så lekte barnen på de flesta isfläckar som fanns, för att inte säga alla isfläckar som fanns. Det är mer givande att gå hem från dagis än att åka buss, bil eller till och med cykel. Om barnen är på humör vill säga. Man får lite kvalitetstid med dom och dom får lite extra tid ute i friska luften.
Enligt yr.no ska det komma lite snö i morgon, ser fram emot det. Gillar ljuset och att allt blir så vackert med lite snö på. Nu verkar dock inte bli så mycket enligt prognosen, den visade mer tidigare idag.
När vi kommit hem så gjorde jag i ordning mat och så duschade jag Ebbah innan julkalendern började på TV. När jag var i soffan med barnen så somnade både Ebbah och jag. Jag vaknade och märkte att hon somnat med sin arm på mig. Mysigt. När jag var säker på att hon sov djupt så bar jag inne henne till hennes säng. Filip mer en kvällsmänniska, vilket inte alltid är så bra när man är liten, behöver sova mycket och ska upp tidigt om dagarna. I helgen var deras mormor på besök också och då blir det alltid lite extra sent på kvällarna.
Själv är jag ju också i grund och botten en kvällsmänniska, vilket krockar lite med min nya vana att gå upp kring fem på morgonen! Det blir ju lite tufft i längden om jag inte går och lägger mig tidigt och sedan går upp tidigt. Nu är det bara tisdag och jag skulle kunna somna ståendes på händer så trött som jag är. Så nu blir det några vörtbrödmackor med ost och bums i säng. God natt!

1 kommentar: