2011-08-06

Brylla

Idag har vi varit på Brylla, nästan hela dagen. Brylla är en nystartad familjefestival där alla skall ha råd att vara med och den hålls här på Bojsen Beach, stranden bredvid vårat kvarter. Så här står det på Bryllas hemsida:
"Brylla är en familjefestival där alla har råd att vara med. Allt som ryms inom Brylla kommer därför att vara gratis eller hålla låga priser. Tanken till festivalen är sprungen ur insikten att många familjer i och kring Falun faktiskt inte har råd eller tid att åka bort någonstans över sommaren. Barnen får stanna hemma, med lite annat att göra än sol & bad (som i och för sig inte är helt fel, men ändå kan bli lite långtråkigt i längden). Med Brylla vill vi skapa en händelse som barnen kan ta med sig hem, till vänner och till skolan där de kan berätta om alla äventyr de upplevt under sommaren."

Han som startat upp detta och styrt spakarna är en som jag jobbade med på husfabriken förra sommaren, nämligen Fredrik Dersten. En engagerad kille med hjärtat på rätta stället.
Det som kostade på festivalen var att rida på häst (10:-) och om man ville ha något att äta. Men matpriserna var riktigt låga så där kom man också undan billigt. Det fanns en hel del för barnen att sysselsätta sig med, våra barn gillade hoppborgen bäst. Gratis leksaker fick barnen också! Och ballonger!
Tog en massa mobilbilder, här kommer några:

Ebbah hoppborgar med Filip liggandes i skuggan bakom henne

Filip och Ebbah ansiktsmålade och jätteläskiga

Som sagt, jätteläskig. Hon sa "Roar!", ni vet, så där som elaka djur låter. Hon sa så hela tiden ett tag, men efter att ha skrämt ett annat barn till tårar så fick vi henne att dämpa roar:andet en smula.

Filip på Humlans rygg

Ebbah på Ragge

Det kom en skur så vi gick hem för lunch, på väg tillbaka såg jag denna fräsiga larv

Man kunde prova på fäktning också! Och göra smycken, och testa lajv, och gå tipspromenad där man kunde vinna priser, och ännu mer saker!

Ett av många uppträdanden

På väg upp till Mulle

Ridning igen, denna gång Ebbah på Humlan och Filip på Ragge

Räddningstjänsten gjorde en utryckning för att rädda en docka från Varpans botten. Några kreativa ungar hade dock lyckats flytta dockan en liten bit så det var inte helt lätt för dykarna att hitta stackarn.

Mera hoppborgande

Det var enhjulings-show också. Där ligger jag i lä, har provat en gång för några år sedan. Inte lätt.

30:- kompis!

Mycket dricka blev det

- Are you looking at me?

Avrundade dagen med lite strandlek innan vi gick hem därifrån någon gång efter sex på kvällen, nästan åtta timmar efter att vi först kom dit. Vi hade kul, barnen hade toppenkul. Tack Fredrik och Brylla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar