Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-08-11

Svar på en läsarfråga angående uppladdning och däcktryck

Tjenare,
Riktigt bra blogg du har, brukar gå in och koll varje dag vad du har skrivit :)
Har själv en blogg som jag skriver mest för skojs skull, men nu har jag fastnat i lite bloggtorka under somarn :( Men nu till det som jag undrade över. Det är så här att jag började med att cykla MTB i fjol och jag fasnade i MTB träsket direkt. I år så är jag anmäld till CykelVasan och nu undrar jag vad du brukar åka på för däcktryck? Jag har testat lite olika tryck och tycker väl mest om lite hårdare tryck men man är ju också orolig för punktering. :( Och sen hur brukar du ladda dagarna innan ett lopp? Har du några mer tipps så får du gärna komma med det :)
Mvh Fredrik P


Tack Fredrik,
Jag brukar åka på mellan 1.4 och 1.8 kilo i däcken på tävling. Troligtvis landar jag kring 1.7 eller 1.8 på Cykelvasamorgonen. Då kör jag utan slang, med "gegga" i mina däck och väger runt 68 kilo själv.
Om tävlingen är på en lördag som nu så brukar jag vilja köra något riktigt snabbt och hårt på onsdagen, vila på torsdagen, "rulla" lite på fredagen och köra någon lättare intervall utan att pressa kroppen allt för hårt och sedan förhoppningsvis vara snabb på lördagen.
Energimässigt brukar jag inför långlopp se till att aldrig bli hungrig dagen innan race, inget mer avancerat än så. Småäta lite och gärna ha godis nära till hands. Undviker dock att vräka i mig vid enstaka måltider. Bättre att fylla på med lite godis eller andra sötsaker mellan de vanliga måltiderna. Gäller ju också att dricka lite extra, men gör det inte så sent på dagen då det är bättre att sova på nätterna än att springa på toa. Att ha med sig en flaska sportdryck att gå och smutta på under dagen är inte fel.
Lycka till på lördag! Och om du vill lära mig något om Rally eller ta med mig på en åktur någon gång så vet du vart jag finns!

1 kommentar:

  1. Tack för alla tipps, som glad motionär så är alla tipps värdefulla. Lycka till på lördag! :)

    SvaraRadera