Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-05-15

Billingeracet

Var uppe i ledningen en stund. Kunde knappt hålla rullen på grusvägarna. Färdig med 4 mil kvar. Skövde har akut grusvägsbrist. Wengelin Dahlström Byhlinder. Berglund Thelberg Thomasson. 3.18. Trött. Tjejsmisk gånger två. Strupen på stora klingan!

10 kommentarer:

  1. Du dränker sorgerna i pastasås ser jag ;)
    Ska bli kul att höra rapporten om loppet sen, ge gärna en jämförelse mot när du var Elit ;)

    SvaraRadera
  2. Trist att du använder uttrycket "tjejsmisk", trodde du förstod bättre än så...

    SvaraRadera
  3. Racerapport i Haiku-format!

    SvaraRadera
  4. Oscar: Kan inte bli för mycket sås. Har jag inte redan rapporterat om loppet? :p
    Anonym: Vad ska jag kalla det då? Tjejstryk? Tjejerna är jätteduktiga och jag hade väntat mig att bli ifrånåkt, glad att det dröjde ända till slutet.
    Poesi-Stefan: Only for you!

    SvaraRadera
  5. För att bli imponerade måste vi veta hur stor eller liten "stora klingan" är.

    SvaraRadera
  6. 42t. Men jag har ju SRAM-kassett med 36t bak också.

    SvaraRadera
  7. Det tråkiga med begrepp som "tjejstryk" och "tjejsmisk" är att de bygger på att det skulle vara värre att bli slagen av en tjej än av en kille. Trist att du inte fattar detta utan hakar på en tråkigt jargong som jag vet att många tjejer som tävlar tycker är skittrist just på grund av detta.

    SvaraRadera
  8. En som är jävligt trött16 maj 2011 kl. 18:31

    Måste allting jämt överdrivas så? Män och kvinnor ÄR olika. Så har det alltid varit och kommer att vara. Om det är jämställdhet du är ute efter så är du på fel ställe. Jämställdhet handlar inte om sådant här utan det handlar om hur t.ex. en man får mycket högre lön för exakt samma jobb som en kvinnlig kollega till honom gör. DET är fel men att säga eller påstå eller antyda att kvinnor cyklar något saktare än män är inte fel utan det är nog ett bevisat faktum.
    Jämställdhetsarbete syftar, i princip, till att göra kvinnors och mäns villkor, möjligheter och skyldigheter i samhället lika.
    I övrigt är som sagt män och kvinnor olika. Varför skulle det annars finnas två kön?

    SvaraRadera
  9. Nu handlade det väl inte om jämställdhet utan om varför en del herrcyklister delvis mäter sin prestation med hur många tjejer som de fått stryk av. Den mäts väldigt sällan i hur många veteraner de fått stryk av och jag har knappt hört någon tala om "gubbstryk" om de är efter någon veteran i resultatlistan.

    Om vi nu antar att det stämmer det som tidigare talare påstår, nämligen att flera tjejer som tävlar i MTB ogillar att vi killar snackar om "tjejstryk", så är väl det en nog så god anledning att sluta med denna jargong - speciellt om man är en av cykelsveriges största MTB-profiler. Jag tror att cykelsverige vill se att fler tjejer trivs med att tävla i MTB eller har jag fel?

    SvaraRadera