Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-01-19

Capoeira

Igår började Filip på Capoeira. 
"Capoeira är en afrobrasiliansk kulturtradition och kampkonst [1] med inslag av musiksångdans och filosofi som utvecklades av afrikanskaslavar i Brasilien[2] . Dess centrum är beläget i Salvador de Bahia, som en gång var Brasiliens huvudstad. Enligt sägnen utvecklades capoeira ur traditionella afrikanska kamparter som slavarna maskerade i form av dans, då de var förbjudna att utöva och träna dem. Själva kampdansen karaktäriseras av konstant rörelse, svepande och cirklande slag och sparkar, med mycket handstående, volter och hjulningar. Den dansas till musik av ett bateria en liten "slagverksorkester" där enkla instrument används. Instrumentens antal kan variera beroende på tillfälle och vilken stil som spelas, men det viktigaste instrumentet som alltid ingår är berimbau - ett enkelt ensträngat instrument som kan liknas vid en pilbåge. Oftast finns även atabaque - trumma, och pandeiro - tamburin med. Instrumenten ackompanjeras av sång och i vissa fall handklappningar."
Källa: Wikipedia



Ebbah var med som moraliskt stöd och jag tyckte de båda klarade sig galant. Härligt att se sina barn vara aktiva med andra. Jag censurerade lite ansikten, osäker på om föräldrar vill att deras barn blir kändisar på nätet. De gjorde mycket mer än att sitta i ring på golvet, bilderna är bara från slutet av träningen. Barnen hade kul och det är nog utvecklande för dom att prova på lite nya saker, och att följa instruktioner...

2 kommentarer:

  1. Aaah! Jag tycker det känns så sektaktigt när en grupp människor gör saker tillsammans samtidigt som de är barfota.

    SvaraRadera
  2. ah, dumheter ;) Capoeira är världens bästa- och roligaste- träning! Barnen får kroppskontroll, taktkänsla och lär sig att lyssna. Mucho perfecto!!

    SvaraRadera