Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-01-09

Stakövningar i Stångtjärns Elljusspår

Var ju lite trött å så där i kväll men gav mig några friska örfilar så jag piggnade i lite. Skulle ju ut och träna och då kan man inte stå och sova. Upp på tå! Eftersom jag, i vuxna år, bara åkt skidor förra säsongen och denna så har jag aldrig åkt i plusgrader eller isiga spår. Men så idag blev det plusgrader på dagen och nu på kvällen var det -0.2 och ett lätt lätt snöfall. Jag vet att man inte ska skylla ifrån sig och att det är svårvallat i sådana här förhållanden. Men idag gjorde vallateamet bort sig. Visst, i slutändan är det jag som väljer skidor och jag kanske skulle tagit ett hårdare par. Fäste hade jag väl i några hundra meter, glidet var okej men inget mer än så. Utför kunde jag ju kompensera lite genom att åka med lite mer bakvikt och därmed "lyfta" skidorna från snön där kletet under skidan hindrade farten utför utan att ge fäste uppför. Det är lätt hänt att skräp fastnar i fästvallan när den är så mjuk som vid dessa temperaturer och det skräpet kan sedan sitta kvar hela passet/tävlingen och bromsa mot snön. Mycket riktigt, när jag efter passet kollade under skidorna kunde jag räkna in inte färre än sju (7) barr under skidorna.
Nog skojat om skidorna. Jag tog mig fram tillräckligt bra. Behöver öva stakning och gjorde också detta idag. Har inte använt överkroppen så här mycket sedan Vasaloppet 2010 så jag hoppas på träningsvärk. Stakade bland annat ett varv runt Stångtjärn på tiden 8:20. Ingen superbra känsla i stakningen, men jag har ju bara börjat. Det hinner bli bättre och kommer nog ske ungefär samtidigt som jag återfår någon form av styrka i överkroppen. Vurpade inte en enda gång faktiskt, men tog också fegvägen innan sista svåra kurvan på elljusspåret. Inte nog med att dom är farliga, speciellt med isiga raketspår, det skulle behöva bytas ett par femtioelva glödlampor längs Stångtjärns elljusspår också.
Nu när det åter väntas några minusgrader om ett par dagar så skall det dunkas skoterspår med cykel och åkas skidor i rekordtempo. Härliga dagar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar