2010-05-19

Jag finner inte ord

Hur tänkte man på dagens Giro-etapp? Vad gick igenom Evans och Vinokourovs huvuden egentligen när man släpper iväg 56 man, där många är halvfarliga för sammandraget, med en KVART innan man börjar fatta vad som händer. Pallade de inte pressen av att kämpa om segern? Visst att släppa iväg några ofarliga cyklister en regnig mellanetapp. Men inte brukar man väl vilja byta ut i princip hela topp 10 i totalen?
Kan någon vänlig läsare förklara dagens etapp för mig?

9 kommentarer:

 1. Enkelt, de har ju ingen radio/sportdirektör som skriker i örat på dem. Svårt att agera på egen hand vettu ;)

  SvaraRadera
 2. De har ju fortfarande det. Så den ursäkten finns inte heller.

  SvaraRadera
 3. Vinokourov har väl fortfarande grus i ögonen...

  SvaraRadera
 4. Tror att Vino bytt blod inför sista veckan, och för att undvika test idag så släppte han ifrån sig tröjan.

  SvaraRadera
 5. Ja annat var det förr då Lance var i form. Då gick tävlingarna som tåget och man slapp konstigheter. Tänk inte så mycket, njut av syrahjärnornas kamp istället! Det är ju precis sådana här konstigheter som gör det kul att följa Grand Tours! :-)

  SvaraRadera
 6. Ja, inte var det då bättre förr i alla fall. Läste följande på Cadel Evans Twitter: "A long, horrible bizarre day here at the #Giro today. Race leader leaves 56 in the break. Not normal, but neither is this race!" Skönt att han lägger allt ansvar på Vino, han fattade inte själv att en utbrytning på 56 man var ett hot mot hans möjliga totalseger?

  SvaraRadera
 7. Cadel har väl inga hjälpryttare kvar? Att gå upp själv och ta in en tiominuters lucka med Astana på Vino på hjul.... då är han inte bara körd utan även trött :)

  SvaraRadera
 8. Men han släppte ändå iväg gruppen i inledningen av etappen. Då måste han ändå haft ett par hjälpryttare kvar. Nu fick ju bland annat han sitta och jobba för att hålla ner avståndet.

  SvaraRadera