Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-04-01

Vilken cykeltyp skulle ni vilja ha?

Alltså förutom dom ni redan har eller kanske har haft.
Jag har haft en BMX, en drös hardtail MTB, en heldämpad MTB(eller två), några landsvägscyklar, några cyclocrosshojar och haft förmånen att låna tempohoj. Men, mitt liv känns ändå inte komplett. Kanske är det min önskan att få vara en av de där häftiga människorna. Som jag i smyg ser upp till. Eller så är det bara ett sådant där ha-begär efter prylar som man inte ännu äger.
Dels skulle jag vilja ha en fixie. Inte någon fulvariant, utan en ren och fin bancykel alternativt en fixie-CX. Det skulle vara kul att prova på att få vara ett med cykeln.
Men mest av allt vill jag nog ha en downhillcykel. En riktig en. Inte någon heldämpad med mycket slaglängd bara, det ska vara en fin rackare. Jag skulle vilja prova på att tävla i downhill också, det verkar fränt. Kul, härligt, skönt, spännande och rackarns trevligt. Men jag kan inte hoppa, skulle inte kunna hoppa ens om mitt liv hängde på det och kommer kanske aldrig att lära mig att hoppa. Mitt hopp(!) får stå till tävlingar utan hopp. Det som talar emot ett spontaninköp av en downhillcykel i toppklass är att de kostar en rackarns massa slant. Och om jag dessutom inte kommer använda den fem gånger i veckan så känns det lite overkill att lägga ut så många tusen, bara för att stilla ett begär.
Men vem vet, när jag blir vuxen kanske jag skaffar mig en cykel och leker med barnen. Då skulle kvarterets ungar bli riktigt imponerade.


Vilka cykeltyper har ni, och finns det någon ni gärna skulle vilja ha?

3 kommentarer:

  1. Jag halvt spontanköpte en downhill förra veckan efter att aldrig kört någon :) hoppas få den levererad idag.

    Har nu i min ägo: XC, bmx, DH och en parkera utomhus cykel.

    SvaraRadera
  2. Motorcykel

    /Fredric

    SvaraRadera
  3. Har i min ägo: XC ht, cx och lvg. Skulle vilja ha en fixie (läs Cannondale Capo eller deras gamla banram) och en schysst standardcykel i stil med förra Skeppshult elit eller Cannondale Vintage 8. DH vore kul att prova i backen här ovanför men tror inte det är något för mig, tempo vore kul att prova med men skulle inte köpa en om jag inte hade för mycket pengar och hänga upp den på väggen.

    SvaraRadera