Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-04-21

A. Dugast MTB tubulars

Ännu en del av cykelbygget har nu hamnat på plats. Sommarens MTB-tubdäck kom idag. Går ni in på A. Dugasts hemsida så kan ni beställa världens bästa tubdäck där.


På hemsidan kan man välja Rhino XL, som deras MTB-däck heter, i storlekarna 40, 43 och/eller 45 mm. Oscar och jag kommer dock vara utrustade med 47:or. Dessutom har jag 45:or här hemma sedan tidigare. Beställer ni MTB-däck så kostar de med dagens euro ca: 1300:-/st. Inte gratis alltså. Och så behöver ni tubhjul för MTB också.


När jag fick mina 45:or i höstas så tyckte jag mönstret på dessa Rhino XL såg lite väl grovt ut. Spanade runt på nätet och såg att Vissa proffs åkt med annat mönster på VM och OS i somras. Hörde mig för, men tydligen var däcken bara ett test. Tyvärr visade det sig att däcken bara höll i 20 mil så ingen vidare tillverkning skedde. Dessa är dock ett par 45 mm tuber med Schwalbes Furious Fredmönster på. Custom A. Dugast alltså. Går att köpa om man frågar dem, priset om ni vill ha likadana däck hamnar runt 1700:-/st.

2 kommentarer:

  1. Mumsigt värre, vill med ha Dugastuber. ;) FFdäcken såg riktigt schysst ut, lär du bli väldigt snabb med. FMT?

    SvaraRadera