Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-04-23

Grispass

Kände att jag behövde ett ovanligt hårt pass. Inte så mycket för snabbheten i benen. Utan mer för skallen faktiskt. Att få känna att jag kan fortsätta trots trötthet, att ta ut mig lite mer än normalt. När man känner att man börjar bli trött så är det latheten som talar. Okej, visst, benen kan också bli lite trötta. Men det är din skalle som säger åt benen att sluta trampa. Kan du få skallen att tvinga runt benen bara lite till så kommer du längre, tar i mer och cyklar fortare.
För att kunna åka snabbt på tävlingar så behöver man bra skalle, det går inte att vika ner sig när det blir jobbigt. Ska man vinna så ska man cykla fortare än alla andra, inte hitta ett bekvämt tempo.
Hur som helst. Det där kan ni.

Idag värmde jag upp tre minuter till Jungfruberget. Där körde jag ett varv på XC-banan. Inte rekordtid(8.55) men ganska nära, jag hade 9.00 vilket ändå är den bästa tid jag tagit ensam. Sedan åkte jag till Lugnet, där var jag inte ens nära rekordtid i serparna. När jag åkt ner för VIP-stugebacken första gången och var rätt så törstig, så såg jag att flaskan var borta. Körde två vändor till i serparna innan jag vred styret mot Jungfruberget igen. Körde en backintervall också där. Uppför TV-tornsbacken. Sedan utför, ner på XC-banan för att hitta flaskan. Hittade den ganska snart. Brände av en till backintervall när jag ändå var på Jungfruberget, denna gång på stig. Tog mig åter mot Lugnet, körde en gång uppför Domartornsbacken, krispig nu. Det fina med Domartornsbacken är att man inte kan ta det lugnt i den. Lutar det 18.7% i 443 meter så tvingas man liksom ta i för att ens komma upp.
Väl uppe ville jag fylla flaskan någonstans men hittade ingen vattenpöl, så jag tvingades ner mot Lugnet igen. Tog Downhillbacken ner. Branta och stökiga backar blir så mycket svårare när kroppen är slut och benen skakar. Fyllde flaskan och pep iväg mot Skuggarvstempot. Klämde till med en tid på 37.54.
På dagens transportsträckor klämde jag fem spurter också med ett snitt av 26 sekunder.
När jag kom hem efter 2.20 så var jag trött. Jag hade lyckats.

Gristid:
Jungfruberget XC: 9.00.4 min
Backintervaller i branta grisbackar: 23.27.3 min
Skuggarvstempot: 37.54.1 min
Spurter: 2.11 min

Totalt: 72.43.8

1 kommentar:

  1. Grymt pass, blir riktigt avundsjuk! Jag har en längre tid känt samma behov, i morgon blir det nog äntligen av...

    SvaraRadera