2009-04-20

Theo Bos skaffar sig ovänner i sista etappen av Tour of Turkey


Cykelvärlden rasar mot Theo Bos vidriga manöver mot totalledaren Daryl Impey. Jag kollade sista etappen på Turkiet runt igår. Kul med en lite mindre tävling på Eurosport, Theo Bos önksar nog dock att loppet inte sänts i TV. För nu har han skaffat sig några ovänner i klungan. Eftersom jag tittade igår, så såg jag vurporna på slutet. Turkiet runt har haft några vurpor i år, kanske alla år? Igår visade TV-bilderna att totalledaren Daryl Impey gick i gatan med runt kilomtetern kvar till mål. Då såg jag inte hur det gått till. Senare såg man hur en av hans lagkamrater puttade honom i mål för att han skulle få sin totalseger. Blodig och med stödkrage. Då tänkte jag lite att det är lite orutinerat att bli puttad in i mål då man kan bli diskad för sådant. Bättre hade väl varit att hålla i läkarbilen. För det är den enda hjälp man kan få för att ta sig fram på landsvägstävlingar.
Men tack vare reprisbilder och Youtube undrar nu många vad som fick Theo Bos att tappa humöret så som han gjorde. Så där nära mål går det riktigt fort. Och kravallstaketen är hårda. Theo har inte fått något straff för det inträffade, kanske får han det i efterhand? Om UCI gör sitt jobb så får han nog ett straff.

Några som skrivit på sin Twitter om händelsen:
Robbie McEven http://twitter.com/mcewenrobbie/status/1559561203
Lance Armstrong http://twitter.com/lancearmstrong/status/1562940656
Roberto Vacchi http://twitter.com/vacchi/status/1563089705

Här är ett längre klipp från slutet av etappen, följ den gula ledartröjan. 3,45 in i klippet händer det plötsligt. 4,45 syns han också.


Edit: Robbie skriver nu att när han kollat på klippet 30 gånger i slowmotion så tycker han att det ser ut som en olycka, och inte en avsiktlig manöver. Det skulle kunna vara så. Med tanke på att vi inte ser Impey göra något mot Bos först. Theo Bos kanske bara är lite onödigt ivrig för att avancera vid staketet. Lägger handen på Impey för att låta honom veta att det är någon där/flytta lite på honom. Sen krokar cyklarna ihop och det smäller. Det är alltså den version som är snäll mot Theo Bos. Den andra varianten är att han helt enkelt kastar in Impey i staketet, som ni vet.
Hur ser ni på situationen?

6 kommentarer:

 1. Nog fan ser det ut som att han drar ner honom?

  SvaraRadera
 2. Helt klart tar han tag i ledartröjan och drar i honom. Fult spel, klart att han ska stängas av. Hade det varit fotboll hade han fått rött kort.

  SvaraRadera
 3. Är det bara jag eller drar han inte ner sig själv också?

  SvaraRadera
 4. Jag tycker det ser ut som om Theo försöker hitta fram närmast staketet, där det inte finns plats, och sedan vill skapa en lucka genom att peta till ledartröjan. Respektlöst och j-t dumdristigt, luckan fanns ju inte där från början. Han borde backat av och gått om till höger, eller gett upp spurten.

  Men inte drar han ner honom med vilje, framför sig själv...

  Stäng av honom en månad, det hade nog gjort gott.

  SvaraRadera
 5. Fasen jag kollar igen, det ser inte bra ut...fastnar Theo med framhjulet i staketet men håller kvar i Daryl i fallet? Stäng av honom 1 år...

  SvaraRadera
 6. @Fredric - visst ser det ut så, att han vill passera, råkar komma för nära staketet, åker in i staketet och håller i Impey i fallet. Ren självbevarelsedrift, en instinktiv handling. Men vad skulle han där och göra?

  SvaraRadera