Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2014-10-26

Onsdags-VM på en söndag + avrullning med Jimmy

Haj!

Idag körde vi som Onsdags-VM, fast på en söndag. Ny plats också i form av Nybroparken. Lite för barnvänlig för att vi skulle kunna använda hela området fullt ut. Men på Onsdag så kör vi Onsdags-VM här klockan 18 och då är det tillräckligt mörkt för att ha skrämt bort alla barn. Viktigt då med lampa både fram och bak!

Jag har länge hört ett gnisslande ljud från framdäcket som tilltagit allt mer ju längre tid det gått. Hör man det där gnisslandet, det låter lite som om bromsbelägget går mot däcket, så är det ett tecken på att däcket kommer att lossna. Jag har hört det sedan i augusti men orka limma om!? Nu för tiden låter det så mycket att jag inför racet konstaterade att det snart kavlas om jag inte limmar om. Lite orolig var jag ju för att det skulle ske idag med tanke på den kurviga banan. Lugnets bana är betydligt snabbare och rakare, i Nybroparken är det mer svänga. I en ganska snabb kurva så ville jag på varv 3 i heat 1 släppa på och inte nudda bromsarna, det gick ju fort också men så ramlade jag givetvis med ett kavlat framdäck. Föll på samma sida som i onsdags faktiskt, bakväxelsidan. 

I heat två tog jag det mycket lugnare eftersom jag nu visste att däcket satt dåligt. I heat tre så körde vi med handikapp-start vilket gjorde att jag och Jimmy Bodin startade med en minuts lucka till Ida Jansson som i sin tur startade 15 sekunder före Robert Reyier Österling och Henke Jansson SOM I SIN TUR startade 30 sekunder före Martin Eriksson. Det blev riktigt tight på slutet då Henke passerade mig med bara någon kurva kvar och Martin strax därefter. 

Martin var annars kungen idag. Hade ungefär dubbla farten jämfört med alla andra. Mäktigt att se. Jens Westergren var med också men punkterade. Det fanns en kurva där också som jag klarade hyfsat på ETT varv av totalt NIO. Kul med utmaningar för en gammal man.

Efter racet-häng.

Videoanalys efter loppet.

Janne J har bloggat med både film och bilder från dagens tävlingsträning: http://jannejsplace.blogspot.se/2014/10/film-fran-sondags-vm.html

Efter racet så skarvade Jimmy Bodin och jag med en grusvägsrunda. Jag hade väl smygplanerat med lite längre än vad det blev men Jimmy hade krispiga ben efter en tuff vecka och jag hade lite ont efter vurpan så vi tog den kortare vägen.
Det blev alltså bara två träningsdagar för mig denna vecka, så kallad höstvila.

"Mmmm.... Powerbar"

Mot slutet så mötte vi Emil Gabrils som hade hamrat ihop gamla vinterhojen och sportade en gammal Team Mälarenergi-tröja. Bakbromsen visar tydliga spår på vintercykel-mek.

Hela passet, man får zooma in en del för att hitta CX-delen:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar