Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2019-10-01

Bilder, resultat och annat från SWE-Cup Cykelcross i Falun!


Hej och god morgon!

Jag var ju inte snabbast på det där med cykelcross ändå, inte helt oväntat med ca: 0 minuter CX-träning senaste året. Jag tyckte ändå att jag gjorde det ganska så bra. Blev nia i Swe-Cup och det kan man kanske tycka är snyggt jobbat. Men det var också bara 14 startande så vi behöver kanske inte hoppas på någon VM-uttagning ännu. Endast två startande i damelit dock, så dom är väl redan uttagna? Synd om dig som inte startade då du hade fått med dig 1000:- i prispengar därifrån. Varför inte fler kör kan vi resonera länge om, men jag konstaterar bara här och nu att det kunde ha varit fler i helgen.

Nåväl, över till mitt race. Starten gick och jag kom inte i pedalen, valde att inte stressa iväg eftersom jag ändå var sist. Känner mig inte riktigt som en killer här... Men det skulle ju knöla ihop sig framför ändå. Gnetade på och plockade en placering / varv på dom första tre varven. Därefter lite mer solokörning innan jag kunde håva in en till placering på slutet. En som var framför mig bröt också, så jag blev nia. Om banan var hal i lördags så var den än värre under söndagen. Mer sönderkörd och allt sämre grepp. Vi använde ju samma bana bägge dagarna och där man kunde hitta grepp under lördagen var det nu sönderslirat eller söndersprunget. Jag hade gjort allt för att kunna komma i och ur pedalerna lättare då det gör så stor skillnad. Speciellt med korta leriga backar där man behöver all hjälp man kan få. På andra varvet började det krångla med pedalerna och sedan blev det bara värre. På sista rundan så snurrade inte ena trissan i bakväxeln och allt var liksom täckt med lera och gräs (här hade det ju inte skadat med en reservcykel och någon i depån som gillar att tvätta cyklar).
I bakgrunden så ser vi Linda, Catarina, Håkan, Lasse och min mor. Ja, okej, tre av dessa ser ni inte så mycket av. Men dom var där i alla fall och det betydde mycket. I förgrunden så ser ni lera och gräs.

Det går ju ändå att plocka russin ur kakan. Som att mitt snabbaste varv var snabbare än fyra av fjärdeplaceringens varv. Mitt snabbaste varv var också snabbare än två av tredjeplaceringens varv. Så någonstans därinne så finns lite att hoppas på. En bana bättre anpassad efter mina färdigheter och ett ännu bättre resultat hade kanske varit möjligt? Vet inte om det var banans karaktär eller min oförmåga som gjorde att snittpulsen "bara" blev 86%, visst borde det gå att kräma ur mer på en timme CX?

Vill ni se vilka som var snabbast i söndags så finns här resultat från SWE-Cup Cykelcross i Falun 2019.

Efter denna CX-helg i Falun så har jag ändå fått mersmak. Så om du, precis som jag, funderar lite på vad man kan köra för CX-tävlingar under resten av säsongen och när det körs deltävlingar i SWE-Cup för att säkra en fin totalplacering så finner ni dom nedan:
"Grengruppen kan efter ett gediget arbete nu presentera tävlingsprogrammet för de nationella cuperna och SM-säsongen 2019-2020.
Fyra av fem deltävlingar räknas in i totalen i båda cuperna.
I klassen P/F 10-12 räknas ingen totalställning utan varje deltävling ses som en enskild tävling.
Tävlingsprogram 2019-2020
28 september: CX pokal, Falun.
29 september: SWE-CUP, Falun.
19 oktober: SWE-CUP, UCI category 2, Stockholm.
20 oktober SWE-CUP, UCI category 2, Stockholm.
2 november: CX Pokal, Uppsala.
3 november: CX Pokal, Strängnäs.
16 november: CX Pokal, Finspång.
17 november: SWE-CUP Finspång.
7 december: CX Pokal Alingsås.
8 december: SWE-CUP Alingsås.
11 januari: SM, Varberg.
12 januari: SM, Varberg."
I see what you did there, Grengruppen Cykelcross. Vill man köra om totalen i SWE-Cup så lär man pallra sig till Stockholm när det vankas UCI-race alltså. Nåja, jag har inte lovat någon att köra något, så vi får se vad hösten bjuder på i tävlingsväg för mig och min cross. Bor man i sydligaste delarna av landet så finns ju också Musettecross Cup att delta i.

Linda var på plats, beväpnad med min kamera, och det resulterade i ett antal bilder som hon laddat upp i detta Facebook-album. Bland annat dessa bilder:


Bloggkollegan Stefan Ek noterade att äldsta gubbklassen var störst (i antalet anmälda cyklister), men juniorklassen var faktiskt den största av dom alla när det kommer till antal startande (20). Så det finns hopp om framtiden!

Stort tack till alla som hejade under loppet och till Linda som bjöd på pizza efteråt. Tack också till alla deltagare och arrangören för fina tävlingar. Plötsligt har mitt CX-sug ökat med 700%.

Vi ses där ute! 
1 km/h långsammare på söndagen än på lördagen och då var inte heller lördagen speciellt snabb...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar