2019-10-28

Nu har dom asfalterat Lugnet!


Hej och god kväll på er!

Nu på kvällen så passade jag på att trampa förbi Lugnet på jobbuppdrag, passade då på att kika förbi på skidstadion för att se på längdspåren som öppnat där i helgen. Såg då också att man nu har asfalterat stora delar av skidstadion och mer ska asfalteras snart. Det ska nämligen bli en 4.1 km lång och 4-5 meter bred rullskidbana med möjlighet för cykling, inlines och rullstolar att också nyttja banan. Perfekt för till exempel ungdomsträningar, fartpass utan trafik eller kanske till och med landsvägstävlingar? Kuperat blir det i alla fall.

Ni kan läsa mer här: https://www.dt.se/artikel/sa-har-blir-rullskidbanan-pa-lugnet-den-kommer-att-vara-till-for-alla-som-bedriver-idrott-pa-rull

Det är elljusspåret som ska asfalteras och i steg ett så görs den röda delen längst ner i bild. Alltså själva skidstadion.

Det här innebär ju också att det påverkar Långa Lugnet som ju startar där nere på asfaltsytan. Kan bli asfaltsstart på Långa Lugnet nästa sommar kanske? Eller så flyttas starten.

Samtidigt precis bredvid asfalteringsarbetet så pågår längdskidåkningen för fullt.  För 150:- får du ett vuxendagkort och för 1600:- ett försäsongskort. 2400:- och du får åka hela säsongen. Visst är det ändå imponerande med så tidig längdpremiär? Där har utvecklingen verkligen gått framåt och jag blev plötsligt riktigt sugen på att åka längdskidor igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar