Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2019-01-17

Teknikens under...


Hej och god dag!

Igår tänkte jag köra SZR Winter Series på Zwift, en stor tävling med bra motstånd och jag var taggad för att köra till mig ett hyfsat resultat. Alltså tävla och inte bara träna. Kom iväg bra i starten och gruppen blev snabbt allt mindre, men efter några minuter så försvann alla andra cyklister från min skärm. Vet inte om det var pga Zwift-krångel eller om det var mitt Wi-Fi som var svajigt igår.
Det som händer då är att jag har ju inte längre någon klunga eller rulle att dra nytta av, så min avatar tappar fart och jag måste köra svinhårt för att bibehålla samma fart. Och då vet jag inte ens hur gruppen kör, den kanske kör ännu fortare. Efter efter ett antal sekunder upp till en minut eller två cyklar jag i ensamhet och ovisshet innan övriga cyklister dyker upp igen. Allt som oftast är jag då bakom gruppen.

Det började med att jag tappade tätgruppen. Först en gång. Lyckades precis jaga ikapp och började återhämta mig innan alla försvann igen. Då var jag rökt. Ville ge upp och skita i det men tänkte att jag skulle haka på nästa gäng och ändå köra på. Tappade sedan kontakten ett antal fler gånger men farten var ändå så pass mycket lägre i andraklungan än den var i förstaklungan så jag kunde alltid återansluta eller hänga med. Totalt fick jag nog 7-8 sådana där uppkopplingsbortfall. Det sista kom med 1.8 km kvar till mål. Med 3-400 meter kvar så kom cyklisterna tillbaka och då hade jag ändå kört hårt så jag var bland de främsta i gruppen, som dock passerade mig med hög fart så jag blev nog sist där.

Irriterande och jag fick sitta och muttra en stund på en pall innan jag tog mig upp från källaren...

Även om det blev lite teknikstrul så fick jag bra träning. 315 watt i 48 minuter varav 348 watt första 10 minuterna, svettigt!

Rakar ni benen på vintern? Det gör inte jag.

1 kommentar: