Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2017-07-03

Kalugapasset

Hej och god kväll från Experiumtorget!

Linda och jag har ätit middag nu efter en promenad uppe på fjället. Vi har varit runt här i Lindvallen tidigare idag och fikade på Fjällbagaren. Så det har blivit ett ganska stort antal meter även till fots. Men dagens höjdpunkt var ändå att vi tog bilen till Rörbäcksnäs för att cykla på Rörbäcksnäs MTB-leder. Idag valde vi att köra Kalugapasset som är en blå led på 15 kilometer, ganska lagom såhär dagen efter Ränneslättsturen.

Cyklingen i Rörbäcksnäs är hyllad av många och anses vara bland landets allra bästa platser för MTB-cykling. Det jag gillade direkt var ju att det fanns ett ganska brett urval av leder av olika svårighetsgrad och längd. Det finns liksom någonting för alla och lederna är väldigt bra uppmärkta. Man slipper liksom fundera eller orientera sig utan det är bara att trampa på.

För er med lokalkännedom så skulle jag vilja säga att terrängen är som en blandning mellan Rättvik vid Jarlstugan, Törnbergs väg och Stångtjärn. Tallhed, sandiga motionsspår, breda snabba stigar varvas med mer tekniska avsnitt på den led vi valde idag. Kropparna var lite slitna från gårdagens långlopp så det blev mer en återhämtningstur än någon träning, helt okej ändå! Totalt var vi ute lite drygt en timme på stigarna och bara njöt.
Bilder från Kalugapasset i Rörbäcksnäs.

Imorgon ska vi nog till Rörbäcksnäs på förmiddagen och cykla lite på fjället på eftermiddagen, dubbelpass alltså! Avslutar detta blogginlägg med en bild från kvällspromenaden:

1 kommentar:

  1. Har för mig att Emil och Fredrik nämde nån sträcka i Lima som kanske den bästa
    https://www.facebook.com/pg/Biking-Dalarna-364590716983727/videos/?ref=page_internal

    SvaraRadera